I den nyeste utgaven av Vikings eget magasin (ikke på nett), kommer Diadoras fotballansvarlige designer Ilona Jambor med interessante opplysninger om hvordan Viking-drakten blir i 2015. Opplysninger som tyder på at 90-tallet — med litt mer striper og mønster enn vi har vært vant til de siste årene - er på vei tilbake på Viking-draktene:

Eivind Aarre blogger om fotballdrakter.

— Etter noen år med enkelt design, blir det nå et lite stilskifte. Vikings drakter har lenge vært veldig enkle. Til neste år vil vi gå i en litt mer spennende designretning. Vi har tatt utgangspunkt i selve viking-begrepet når vi har utformet draktene for neste sesong, sier Jambor. LES INTERVJU MED JAMBOR OM VIKING-DRAKTEN 2011

Hun mener Viking dermed følger en internasjonal trend.

— Drakter i veldig rent design har dominert lenge, men nå ser vi at flere klubber går for litt mer grafikk, sier Jambor.

1991: Trond Egil Soltvedt i aksjon for Viking i en typisk drakt for perioden. Foto: Fredrik Refvem

Så hva kan vi regne med? Jeg tror i hvert fall at det blir en eller annen type vannmerke på drakta (grafikk i stoffet). Det er regler for hvor mye av andre farger det kan være på drakten, så så veldig mye hvitt kan det ikke bli. De mange sponsormerkene setter jo også visse begrensninger for hvor mye designeren kan utfolde seg.Det eneste som opplyses om lanseringstidspunkt er forøvrig “i løpet av vinteren”. For Vikings del vil det være lurt å ha den nye drakten klar til julehandelen, men slike ting er det ikke bare klubben som styrer.

Draktbloggen kommer med mer om dette når drakten er klar. Innen den tid er det bare å krysse fingrene for at Viking ikke må presentere draktene som 1. divisjonslag.

HVA TROR DU? SKRIV I KOMMENTARFELTET UNDER!