Faste lesere vil trolig ikke bli overrasket over at jeg liker best draktene til Birmingham og Burnley, mens jeg også synes mye om hjemmedrakten til Nottingham Forest. Alle disse tre draktene signaliserer klart og umiddelbart hvilken klubb det her er snakk om, og Birmingham-fansen er nok fornøyd med at klubben er tilbake til designet som ble så populært på 70-tallet.

SE DRAKTENE HER (ekstern lenke)

Wigan — som ble kåret til beste drakt i Premier League forrige sesong av meg - er også tro mot det stripete formatet denne sesongen, og det er bra. Readings drakter tar også stripe-mønsteret helt ut denne sesongen, og det synes jeg passer enda bedre.

For meg som vokste opp med 70- og 80-tallsfotball, må det også innrømmes at det er noe litt spesielt med Nottingham Forest og Adidas. Med disse draktene kan i hvert fall supporterne på City Ground drømme seg tilbake til suksessperioden under Brian Clough.

Er det så noen drakter jeg ikke liker? Veldig få, vil jeg si. Men jeg synes det blir for mye hvitt på Middlesbroughs førstedrakt til at den blir en suksess for meg. Noen av Adidas-lagene blir også litt vel grunndesign-preget, og jeg liker heller ikke midtstripen på den nye Leeds-drakten.

PS: Vurderingen av Premier Leagues førstedrakter kommer nærmere avspark i Englands gjeveste divisjon.