19. CARDIFF. Skiftet fra blå til rød drakt skjedde i fjor sommer, men det er fortsatt feil å se Cardiff i en rød førstedrakt. Også et grunndesign fra Puma.
18. CRYSTAL PALACE. Palace har flotte farger å ta utgangspunkt i, men denne ganske detaljløse drakten blir rett og slett for kjedelig.
17. NORWICH. Flott førstedrakt forrige sesong, men her får det grønne ta over litt vel mye.
DELT 14. WBA. Samme grunndesign fra Adidas, og omtrent samme resultat. Hull har de friskeste fargene av de tre, da...
DELT 14. SWANSEA. Samme grunndesign fra Adidas, og omtrent samme resultat. Hull har de friskeste fargene av de tre, da...
DELT 14. HULL. Samme grunndesign fra Adidas, og omtrent samme resultat. Hull har de friskeste fargene av de tre, da...
DELT 12. STOKE. Ganske så like Adidas-drakter, dette også. Eneste forskjell er Stokes krage, men det er ikke nok til å skille dem.
DELT 12. SUNDERLAND. Ganske så like Adidas-drakter, dette også. Eneste forskjell er Stokes krage, men det er ikke nok til å skille dem.
11. FULHAM. En ganske enkel drakt å designe, men det svarte feltet rundt kragen ødelegger ganske mye.
10. NEWCASTLE. Blått er godkjent som en slags tredjefarge i Newcastles palett, men her blir de ekstra blå detaljene så mange og store at det blir forstyrrende.
9. EVERTON. Hva er det med Nike og ermene på Everton-draktene? I fjor var det brede hvite striper, i år er det flere striper på ermene. Hva de gjør der, aner jeg ikke.
8. ARSENAL. Eneste klubb med samme drakt som forrige sesong, og det gir pluss i boken. Lit vel dominerende striper på ermene.
7. ASTON VILLA. Villa-drakten er en oppdatert versjon fra da Villa vant Serievinnercupen i 1982. Macron har fått til en ganske fin versjon, men det blir litt mye striper i kragen for min smak.
6. MANCHESTER UNITED. Ren og fin drakt, men bestefarskragen kan jeg spare min begeistring for. Nå er i hvert fall det rutete Gingham-mønsteret gjemt bort der det hører hjemme - under kragen.
5. MANCHESTER CITY. Nike starter sin City-karriere med akkurat som ventet. Jeg hadde kanskje likt å beholdt kun to farger, lyseblått og hvitt, og ikke hatt de mørkeblå detaljene i kragen og avslutningen av ermene.
4. LIVERPOOL. Retro-drakt for å markere 30 år siden triumfen i Serievinnercupen i 1984. Flotteste Warrior-drakten for LFC. De kan hvis de vil!
3. TOTTENHAM. Stramt design, ingen kruseduller og fjas. Solid drakt som sikrer Spurs plass på pallen.
2. CHELSEA. Jeg likte ikke gullstripene på Chelseas drakter forrige sesong, så når detaljene nå er i hvit, kan det ikke bli annet enn plassering på pallen for Chelsea-drakten. Jeg liker de tynne stripene.
1. WEST HAM. Her stemmer det meste. En anelse lysere blåfarge enn tidligere, og inspirasjon hentet fra West Hams Adidas-drakter på 80-tallet. En innertier, og Premier Leagues fineste drakt denne sesongen. Den hvite andredrakten er om mulig enda finere.

l denne kåringen tar jeg både hensyn til klubbens historie når det gjelder drakter, og hvordan drakten denne sesongen ser ut. Det vil også trekke opp for en drakt hvis den er spesialdesignet for klubben, med andre ord er grunndesign noe som etter min mening trekker ned.

Generelt synes jeg nivået på draktene er høyt, de fleste designerne har skjønt at førstedrakter er noe som skal ha rene linjer og lite kruseduller. Unntakket fra denne regelen er Southampton og Cardiff, som dere kan lese i bildetekstene i bildegalleriet over.

SE MIN VURDERING I BILDEGALLERIET ØVERST!

Tidligere vurderinger av Premier League-draktene:

2012/13

2011/12

2010/11

ENIG ELLER UENIG? SKRIV I KOMMENTARFELTET UNDER!

LES OGSÅ: