Mens Tysklands hjemmedrakt mangler farge, er det nok av det i andredrakten.
Argentina satser også på to toner i drakten. Det er ganske så fint.
Spanias neondetaljer? Tja...
Nigeria overrasker med en mørkere grønnfarge på ermene og sidene. Jeg synes det fungerer!

DU SER DRAKTENE I BILDEGALLERIET OVER!

Draktene til sommerens fotballfest i Brasil slippes sakte med sikkert av fabrikantene. Nå er det Adidas som har offentliggjort Nigerias førstedrakt, i tillegg til flere andredrakter.

I dette selskapet skiller RUSSLAND seg ut, etter min mening. Andredrakten har de fine detaljene som løfter den fra helt grei til glimrende.

Ifølge Adidas skal et russisk forskningssenter ha hjulpet til med bilder tatt av Jorden fra satelliten Electro-L. Bildene ble brukt til å lage horisonten foran på drakten. Dette skal ifølge designerne vise hvordan Juri Gagarin så Jorden som det første mennesket i verdensrommet i 1961. Når en vet at Russland i tillegg har en meget fin førstedrakt, kan jeg allerede nå slå fast at russerne nok har et draktsett blant de tre fineste i VM. Kanskje det aller fineste.

TYSKLAND har fått kritikk for sine hvite bukser i førstedrakten, men slår tilbake her med en fargerik andredrakt med horisontale striper. Drakten er frisk og fin, men jeg synes den ligner litt for lite på en landslagsdrakt. Jeg likt faktisk bedre en grønne retrodrakten fra EM i 2012. ARGENTINA har som alltid en helblå andredrakt, men denne gang med blått i to toner. Jeg synes dette er en helt grei drakt, men det vil kanskje være vanskelig å se noe mønster på avstand i en såpass mørk drakt.

SPANIA har etter min mening ikke hatt de helt store andredraktene de siste årene, og konservativ som jeg er, synes jeg ikke at neonfarger hører hjemme på en landslagsdrakt.

Ifølge Adidas skal neonfargene som kontrast til den helsvarte drakten representere de spanske supporternes entuasiasme i den mørke natten i Brasil under VM. Javel.

NIGERIA har sjelden gjort de store sprellene på draktfronten — det har stort sett gått i helgrønt med hvite detaljer og striper. Men denne gang er drakten med to toner av grønt, og det synes jeg løfter inntrykket. Stilig drakt, men ikke helt i Russland-klasse.

HVA SYNES DU? SKRIV I KOMMENTARFELTET UNDER!

LES OGSÅ: