England skifter draktleverandør for første gang siden Umbro tok over for Admiral i 1984. Skiftet er ikke overraskende, siden Nike nylig solgte Umbro, mens den amerikanske giganten har beholdt lag som Manchester City og nettopp England i sin portefølje. For Nike passer det jo bra å overta England nå, siden det engelske fotballforbundet — verdens eldste - blir 150 år i år.

Hva så med selve drakten? Jeg synes den er fin, ren og klassisk, men den overrasker ikke. Vi har lært oss å kjenne Nike som et merke som lager nettopp fine, rene og klassiske drakter.

Det folk flest stusser over er den mørkeblå kragen. Det får drakten til å se ut som en retroversjon av en Tyskland-drakt, og det høster kritikk i fotballens hjemland.

Kritikken besvares med at de første England-draktene i 1863 hadde nettopp mørkeblå krager. Det er et helt greit argument, men i denne sammenhengen synes jeg det aller beste hadde vært å kjøre det minimalistiske helt ut, og la også kragen være hvit. Da hadde drakten blitt enda mer ren, fin og klassisk.

I en så ren drakt er det ikke så mye plass til ekstra detaljer. I denne drakten finnes de først og fremst på merket, som har egen påskrift i forbindelse med 150-årsjubileet til FA i år. I tillegg kan en finne St. George-flagget i sømmene nederst på drakten.

Alt i alt: En England-drakt helt som ventet, men den hadde vært enda finere med hvit krage. Femmer på terningen.