Baksiden på bortedrakten, før navn og nummer er trykket på. Foto: Eivind Aarre

Jeg var positiv til Vikings drakter i fjor, og i år ser en ikke så store endringene. På hjemmedrakten er det kun en ny sponsorlogo mellom Diadora-merket og klubbmerket, ellers er alt likt.

Nyheten ligger i at hvitt blir bortefargen. Det ble altså med to sesonger med oransje/rød som farge på andredrakten.

— Det var på tide å gå tilbake til det tradisjonelle, det kom også ønsker om dette fra både spillere og supportere. Da er hvitt en selvfølgelig draktfarge, sier kommersiell direktør Dag Ove Aksland til Draktbloggen.

Han sier at målet framover er at hver drakt skal ha en levetid på to sesonger. Dermed blir det skifte av hjemmedrakten til 2015-sesongen. Det arbeidet skal allerede være godt i gang.

Finnes fortsatt

Den oransje drakten vil fortsatt finnes som en tredjedrakt, men kommer nok til å bli brukt ganske sjelden. Ett eksempel der den oransje kan bli aktuell, er bortekampen mot Sarpsborg 08. De har en hjemmedrakt som er blå med brede hvite striper. Dommeren kan vurdere at det er for mye hvitt i den til at Viking kan spille i hvitt, og da vil den oransje drakten være god å ha.

— Generelt når det gjelder Viking-draktene ønsker vi at de skal være ryddige og stilige. Ryddighet er jo til og med en av verdiene Viking jobber etter, sier Aksland.

Vurderer forlengelse

Han sier ellers at klubben er godt fornøyd med Diadora, og at det nå er dialog mellom klubben og den italienske leverandøren rundt en eventuell forlengelse ut over 2015-sesongen.

OBS: Til årets lagbilde vil Viking kjøre et stunt der alle med sesongkort og Viking-drakt får være med i bakgrunnen på lagbildet. Dato er foreløpig ikke klar for dette, opplyser Vikings kommunikasjonssjefr Ole Johan Askeland.

I løpet av neste uke kommer Draktbloggen tilbake med en vurdering av alle førstedraktene i årets eliteserie. Viking kommer nok høyt opp i år også.

HVA SYNES DU? SKRIV I KOMMENTARFELTET UNDER!

LES OGSÅ: