For mens Real Madrid var laget som fikk mest fra sin draktleverandør Adidas med 31 millioner pund i året, smadrer United dette med den nye avtalen. Adidas skal betale minst (!) 75 millioner pund i året i ti sesonger framover, for å ha retten til å lage og selge draktene Manchester United spiller i. I norske kroner blir dette svimlende 7,9 milliarder kroner.

Eivind Aarre blogger om fotballdrakter.

Nike har utstyrt United med drakter i 13 år, og takket nei da klubben krevde mye mer enn de 30 millioner pundene i året de har betalt i den siste perioden. Dermed er Adidas tilbake som Manchester Uniteds draktleverandør, slik den tyske sportsutstyrsgiganten var fra 1980 til 1992.Man kan si hva man vil om administrasjonen til United, men penger kan de. Jeg vil tro at markedsavdelingen i klubber som Arsenal, Liverpool og Manchester City klør seg i hodet over at United klarer å få såpass mye for sin draktavtale. Særlig Arsenal har grunn til å stusse. De annonserte nettopp at Puma skulle lage deres drakter, og var svært fornøyd med å få 30 millioner pund i året. Så kommer altså United med en avtale som er 150 prosent bedre!

Avtalen blir enda bedre når en vet at den kun omfatter drakter og treningstøy. Alt annet av tekstiler skal United ifølge engelske medier stå fritt til å lisensiere til andre – nok en inntektskiilde for klubben.

Manchester Uniteds foreløpig siste hjemmedrakt laget av Nike.

Forrige uke kom også den nye – og foreløpig siste – førstedrakten til Manchester United laget av Nike.Denne gang er det lite å utsette. Drakten er ren og fin, og jeg liker at det er gjort plass til både rødt, svart og hvitt.

Så blir det svært spennende å se hva Adidas får til neste år...

De største draktavtalene i verden

(Kilde: Daily Mail , alt som er angitt er engelske pund)

KlubbMerkeÅrligLengdeTotalt
Manchester UnitedAdidas75M10 år750M
Real MadridAdidas31M8 år248M
ChelseaAdidas30M10 år300M
ArsenalPuma30M5 år150M
BarcelonaNike27M10 år270M
LiverpoolWarrior25M6 år150M
Manchester CityNike12M6 år72M

HVA SYNES DU? SKRIV I KOMMENTARFELTET UNDER!