Tyskland.
Spania skuffer.
Mexico med friskt mønster på fronten.
Japan har som alltid en fin drakt.
wales.jpg

Det er verd å merke seg at Fifa nå skal ha kommet med strengere regler for hvordan fargene på draktene kan settes sammen. Såvidt jeg har skjønt, skal helst ikke lag ha forskjellig farge på trøye og bukse, og dermed kommer trolig Spania til å spille i røde bukser, mens Tyskland i hvert fall i VM-sluttspillet må spille uten sine svarte bukser.

Dette er imidlertid ikke helt bekreftet ennå, i likhet med disse draktene, som også er lekkasjer. Alle draktene virker imidlertid å være ekte vare. Siden dette er lekkasjer, håper jeg dere bærer over med at det er vannmerker på bildene.

En felles ting jeg merker meg, er at ingen av draktene har kontrastfarge i kragen. Det synes jeg er helt greit, det understreker inntrykket av at dette er rene og fine landslagsdrakter.

Så til draktene:

Russland: Den store positive overraskelsen. En drakt som får meg til å tenke på de stilige draktene fra 2009 og 2010, som hadde en litt mørkere rødfarge enn normalt. Den returnerer her — i to fargetoner, og her synes jeg det er helt lov med gullstriper. Jeg liker også detaljen med flagget som avslutning på Adidas-stripene.

Tyskland: Det naturlige hadde vært å ha det tyske flagget på tvers av fronten. Jeg vet ikke begrunnelsen for å ha tre toner av rødt i stedet for, men den bør helst være god. Jeg kan tenke meg av tyske suppotere ikke vil være begeistret. Merk at Tyskland er eneste av disse draktene med kontrastfarge i kragen.

Spania: Det er et eller annet med denne drakten som blir litt ordinært for meg. Kanskje er det at den mangler en markert gulfarge - noe som er viktig i en Spania-drakt. Mønsteret i stoffet virker også ganske ordinært.

Mexico: Friskt mønster på fronten av drakten - jeg synes det er ganske bra! Det sørger for litt liv på en drakt som ellers kunne blit ganske kjedelig. OBS: Denne drakten er allerede bekreftet.

Japan: Denne liker jeg godt. Det stråler ut fra Japan-merket, og detaljen med rødfargen som avslutning på ermene er også gjennomtenkt. God gammel Japan-klasse over denne!

I tillegg tar jeg med en Adidas-drakt fra et lag som ikke skal til VM:

Wales: Her har designeren hatt en fryktelig enkel jobb - funnet et grunndesign, lagt på diagonal-striper og Wales-merket, og laget en ferdig drakt. Kjedelig, men det funker på et vis. OBS: Denne drakten er bekreftet.

SKRIV I KOMMENTARFELTET UNDER!

LES OGSÅ: