Dette innlegget ble første gang publisert i 2014, men er oppdatert med 2017-opplysninger.

Med et årsskifte kommer salg — det gjelder også fotballdrakter. Her vil jeg prøve å guide deg gjennom de nettsidene jeg synes det er verd å sjekke ut for å finne drakten du er på jakt etter.

Generelt kan jeg si at prisen på fotballdrakter er veldig avhengig av når de er lansert. Er drakten helt ny, må du regne med å betale full pris. Etter noen måneder går som regel prisen ned. Og fra årskiftet og utover kan prisen falle ytterligere. Fra mars/april av kan du finne drakten skikkelig billig. Dette gjelder som regel også drakter som er to-tre år gamle. Når draktene er fire år eller mer, blir de regnet som "årgangs-drakter", og da går som oftest prisen opp igjen.

For utenlandske nettbutikker er det verd å huske på at frakt og toll kommer i tillegg. Her er postens satser for fortolling.

I denne guiden fokuserer jeg på nettsider som selger replica-drakter fra de originale draktleverandørene. På steder som eBay er det en viss risiko for at du kjøper piratdrakter som av og til er dårlige kopier. Kjøp gjerne drakten din der, men da er rådet mitt at du ikke betaler i dyre dommer.

Classic Football Shirts

Denne har blitt min favoritt i det siste. Startet av to fotballgale studenter i 2006, og de har vokst seg skikkelig store. Selger både brukte og nye drakter. Jeg har funnet flere perler i Adidas’ tettsittende Techfit-drakter her. Det er også bra utvalg i «player issue»-drakter i denne nettbutikken.

Men de de fleste nok setter aller størst pris på, er deres lagersalg, der de skaffer seg en mengde drakter rett fra klubbene som selges svært billig. Her kan du finne mange perler. De selger også drakter som er brukt i kamp, da blir prisen som regel minst over 2000 kroner.

Subside Sports har godt utvalg og av og til salg. En flott nettside for fotballdrakter.

Subside Sports

En av verdens største nettbutikker for fotballdrakter. Her kan du finne drakter fra hele verden, og du kan også gjøre noen kupp i deres salgsseksjon. En stabil leverandør, men rimelig dyr. Tar drakter såpass alvorlig at de hvert år ber kundene om å kåre årets drakt.

Soccer Scene

Alle som har vært i Carnaby Street i London vet om denne butikken. Det var som å komme til himmelen da du gikk inn der og så alle draktene de solgte. Nå har de også nettbutikk, med stort utvalg.

Kitbag

En annen stor aktør i England, men utmerker seg ikke akkurat med stort utvalg. Du er sikker på å finne drakten din hvis du holder med de store lagene, men litt lenger ned i nivåene er Subside og ut i verden er best.

Sports Direct

Har heller ikke det store utvalget, men er selvfølgelig gode på Newcastle. De har av og til supersalg - jeg kjøpte ekte England- og Liverpool-drakt for til sammen 100 kroner for et par år siden - men da er det lurt å ha skrevet seg opp på mailingliste for å få beskjed om salget.

World Soccer Shop

Basert i USA, og det er dermed lurt å huske på at frakten blir dyr - og at det kan ta flere uker før du har drakten. Selvfølgelig bra på MLS-drakter, og du får som regel ganske bra utvalg i player issue-drakter - altså drakter helt like som de spillerne bruker.

Unisport

Bra nettside, opprinnelig basert i Danmark, men nå også med egen nettside for norske kunder. Unisport legger toll og avgifter inn i prisen når du bestiller, så du slipper overraskelser i etterkant.

Footcenter

Liker du spesielt franske drakter, er dette nettsiden for deg. Men de er spesielt dyre på frakt - en drakt jeg kjøpte derfra var nesten like dyr i frakt som verdien av drakten.

Fotballbutikk

Magneten sport på Ålgård har en egen nettbutikk, med størst fokus på engelske lag og de aller største ellers i Europa.

Retrodrakt

En ganske ny nettbutikk som satser i segmentet som ligner Classic Football Shirts - litt eldre drakter til ganske hyggelige priser. Det blir spennende å se om denne butikken klarer seg. Jeg tror det er marked for en norsk nettbutikk som ikke bare selger de aller nyeste draktene til 799 kroner. Men jeg kan også ta feil...

Har du tips om flere nettbutikker? Skriv i kommentarfeltet nederst!

LES OGSÅ: