DELT 15. PLASS: Sogndal. Foto: Snæland, Alf Vidar / NTB scanpix
14. Sarpsborg.
11. Sandnes Ulf. Foto: Schrøder, Tor Erik / NTB scanpix
10. Start.
9. Aalesund.
8. Odd.
7. Lillestrøm. Foto: Aleksander Neely
6. Molde. Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix
5. Brann.
4. Viking. Foto: Carina Johansen
2. Rosenborg.
1. Stabæk. Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Noen klar seier er det ikke, til slutt sto kampen om seieren mellom Rosenborg, Vålerenga og Stabæk. Den fine fargekombinasjonen i Stabæk-draktene, sammen med en fin bruk av sponsormerker, vippet det i Bærums favør.

Kåringen har også blitt noe vanskeligere siden flere lag har samme drakt som i fjor. En drakt mister liksom litt av appellen når den ikke er helt ny. I tillegg er det flere lag som ikke har hovedsponsor på plass (Vålerenga, Lillestrøm og Strømsgodset), og da blir draktene «overdrevet» rene og fine. Om noen uker kan det se helt annerledes ut.

Jeg vil påpeke at jeg synes nivået på draktene i eliteserien er i klar bedring. Ingen av lagene har i år unødvendig staffasje på draktene, og det er ingen tvil om at trenden med mest mulig rene og fine drakter fortsetter. Noen lag sliter fortsatt med at sponsormerkene er i all verdens farger – og det trekker ned for dem.

Så til de supportere som blir sinte for at deres klubb kommer langt ned: Jeg synes ikke at noen av årets eliteseriedrakter er direkte stygge.

OK, over til kåringen, i omvendt rekkefølge (altså vinneren helt nederst). Draktene ser du i bildegalleriet over.

15. Sogndal/Haugesund

To Umbro-lag med same grunndesign. Rød Sparebanken Vest-logo på hvit bakgrunn er fortsatt feil, selv om selve grunndesignet ikke er så dumt.

14. Sarpsborg 08

Har skiftet draktleverandør til Select, og de prøver seg med samme effekt som var på Strømsgodset-drakten i fjor, bare på hver side av stripen. Det kommer ikke helt heldig ut, og de mange sponsorlogoene kommer også i veien.

13. Strømsgodset

Godset har heldigvis tatt bort raster-effekten fra i fjor, supporterne setter nok pris på at den helblå drakten er tilbake. Fin krage, men sponsormerker i alle slags farger.

12. Bodø/Glimt

Enkel og ukomplisert drakt, her er også sponsorlogene holdt i svart. Det trekker opp. Men jeg lurer på om hovedsponsoren vil synes at logoen deres synes godt nok?

11. Sandnes Ulf

Samme drakt som i fjor. Jeg synes den var ganske fin da, og det er den for så vidt ennå. Men den røde reklamen på den ene armen lyser opp på litt feil måte.

10. Start

Start har endelig skjønt verdien av å holde sponsorlogoene i farger som stemmer med resten av drakten. Men jeg synes de har gått litt langt når til og med Start-logoen er i gult og svart. Den skal vel være blå og hvit?

9. Aalesund

AaFK var kanskje vurdert litt høyt av meg i fjor – siden de hadde gått bort fra Umbros vanligste grunndesign. Denne sesongen er det samme drakt som i 2013, og den er solid – ikke mer.

8. Odd

Odd har skiftet til Warrior før denne sesongen, og det har gitt positive utslag. Bortedrakten blir vinrød, og den liker jeg veldig godt. Men fortsatt er det et stykke å gå for at sponsorfargene skal harmonere.

7. Lillestrøm

En skikkelig fin og elegant retro-drakt, denne vil nok selge godt blant LSKs supportere. Jeg er mer usikker på hvordan den vil se ut med hovedsponsor…

6. Molde

Skiftet til Nike før denne sesongen, og har samme grunndesign som Manchester Uniteds andredrakt forrige sesong. Stilig, men synd at de ikke kan få en drakt som er spesiallaget.

5. Brann

Ørsmå endringer i kragen er omtrent alt som er gjort med Brann-drakten siden i fjor. Fortsatt en solid og stilig drakt. Andredrakten er såpass fin at jeg kommer tilbake til den i et senere blogginnlegg.

4. Viking

Samme drakt som i fjor, utenom at en sponsor er byttet ut. Drakten var fin i fjor, og er fin i år. Men den mangler det lille ekstra for topplass.

3. Vålerenga

Enga har hatt klippekort på topplasseringen, og kunne like godt fått den i år. Men i kampen mellom Adidas-draktene rakk den altså ikke helt opp. Med en spesialdesignet drakt kunne det blitt ny topplass.

2. Rosenborg

De forferdelige «sørgebindene» på begge ermene er borte, og med v-hals og fin bruk av sponsorlogoer holdt det nesten til topplass. Beste RBK-drakten på flere år.

1. Stabæk

Kanskje en overraskende vinner for mange, men jeg har alltid syntes at Stabæk har hatt en fin fargepalett. Nå som drakten er tilbake slik folk husker den, synes jeg det holder til topplassering.

HVA SYNES DU? SKRIV I KOMMENTARFELTET UNDER!

LES OGSÅ: