Men siden det er nok negativitet på nettet som det er, velger jeg her å komme med min definitive liste over stygge drakter.

Det er grunn til å advare om sterke scener nedover på denne siden. Klarer du å scrolle helt nederst, er det polling der dere kan stemme om hvilken drakt som er den styggeste av de stygge. Kommentarfeltet er selvfølgelig åpent for flere forslag om stygge drakter.

Jeg har ikke tatt med keeperdrakter i denne vurderingen, så dermed er Jorge Campos sine gardindrakter for Mexico på 90-tallet utelukket. England og Evertons nye like så.

Hva er så en stygg drakt? For meg er det når designeren prøver litt for hardt, lesser på med elementer, og ikke ser at dette blir alt for mye. Ikke tilfeldig er mange av mine kandidater fra 90-tallet – et tiår der det ble lesset på med elementer, og der designerne nettopp hadde fått pc-er å lage mønster med. Se bare på Birmingham og Stockports drakter lenger nede.

COLORADO CARIBOUS HJEMME 1978

Krage som på en Hawaii-skjorte, grelle farger, og ikke minst: FRYNSER?! Et godt eksempel på at amerikanerne ikke hadde peiling på fotballdrakter under NASL-tiden.

STOCKPORT COUNTY HJEMME 1993/94

Stakkars Stockport-spillere, dette var hjemmedrakten i 1993/94. Her har designeren gått helt amok, og sponsoren er nok heller ikke fornøyd. Ingen vil se hva som står på drakten uansett¿

HULL CITY HJEMME 1992/93

Hull kalles jo tigerne, så en eller annen gang måtte nok en slik drakt komme. Klubben var såpass fornøyd med dette designet at det ble spilt med en mer eller mindre lik drakt fra 1992 til 1995. Utrolig.

BIRMINGHAM CITY HJEMME 1992/93

I skarp konkurranse med Norwich City sin fulglebæsjdrakt fra 1992/93, valgte jeg ut denne. Her har designeren tydeligvis akkurat fått seg PC, og laget et flott mønster. Som hadde gjort seg fint på gardinene på klubbens kontor.

OXFORD UNITED BORTE 1993/94

Mye det samme som Stockports drakt – her skjer det alt for mye. Oxford-spillerne gledet seg nok ikke til å spille med denne. Heldigvis for dem spiller Oxford i gult, så drakten var nok ikke mye i bruk.

ENIG ELLER UENIG? SKRIV I KOMMENTARFELTET UNDER!