Mens avtalen med Umbro har gitt Manchester City rundt 6 millioner pund i året, vil Nike-avtalen ifølge engelske medier gi City 12 millioner pund i året. Den nye avtalen med Nike gjelder i seks sesonger.

Det er likevel langt opp til Liverpool, som får 25 millioner pund i året av Warrior fra og med neste sesong, mens Manchester United ifølge engelsk presse håper å kunne innkassere 60 millioner pund i året fra sin neste utstyrsleverandør når dagens avtale med Nike går ut i 2015. Jeg synes 12 millioner pund høres lite ut i en slik sammenheng. City er en klubb som får en høyere og høyere profil globalt i takt med den sportslige suksessen, og det er mulig at det vil vanke store bonuser hvis det blir triumfer i Premier League eller Mesterligaen.

Skiftet fra Umbro til Nike er også et signal om at City blir sett på som en viktigere og viktigere klubb i Nike-systemet. Nike kjøpte jo Umbro for en tid tilbake, og sånn sett er ikke skiftet til “hovedmerket” så veldig overraskende.

Nå er jeg spent på hvordan draktene til City vil se ut fra 2013/14-sesongen av. Umbro har jo levert flere klassiske drakter de siste årene, og med Nike er det grunn til å tro at det blir tettsittende DriFit-drakter med lite fiksfakseri på.