OPPDATERT: Innspill fra flere Arsenal-supportere i kommentarfeltet gjør at jeg legger meg flatere enn Didier Drogba inne i 16-meteren. Teksten er nå oppdatert med mer hensyn til Arsenals historie når det gjelder mørkeblått.

Begge draktene ble offentliggjort mandag, og begge draktene er ganske skuffende utfra det Nike har laget for Arsenal og ikke minst Adidas har laget for Marseille de siste årene.

Arsenal først: Nike bruker som ventet det aller siste innen high tech i selve draktstoffet, og det er det ingen ting å utsette på. Mørkeblått er med i Arsenals logo, og har vært brukt i draktene før, men måten blåfargen er brukt på denne gang, er skuffende.

Et av Arsenals «argument»» for å bruke mørkeblått, er at den legendariske manageren Herbert Chapman på 30-tallet innførte sokker med hvite og mørkeblå striper for at spillerne skulle se hverandre bedre ute på banen. Drakten har også et lite merke på som skal minne om Chapmans revolusjonerende WM-formasjon.

Det er disse brede røde og mørkeblå stripene jeg har problemer med. Mens Rosenborg har fått kritikk for sine sørgebind på hver erme, dobler Arsenal med to "sørgebind" — riktignok litt høyere på ermene enn der de pleier å være. Det ser ikke bra ut, jeg får en følelse av at det er Danmarks drakter fra tidlig 90-tall Arsenal har fått tak i.

Marseille har jeg mange ganger skrytt av i denne bloggen, men denne gang skuffer den nye førstedrakten. Det jeg reagerer på, er de oransje detaljene i kragen og langs sidene.

Disse detaljene skal være til ære for supportergruppen South Winners, som har oransje som sin farge. Marseille-supporterne er kanskje fornøyd, men jeg synes den oransje kragen tar alt for mye oppmerksomhet. Når det i tillegg er en ganske knalsk rødfarge i Intersport-logoen, blir dette en skuffende drakt.

HVA SYNES DU?

ENIG ELLER UENIG? SKRIV I KOMMENTARFELTET UNDER!