Det var svært delte meninger om Barcelonas drakter denne sesongen — ikke minst var det mange som ikke likte.

Jeg var en av kritikerne av Barcelonas drakter denne sesongen, men neste sesong kommer Barcelona med både deres egne supportere og alle som liker fotballdrakter vil elske. Jeg ser for meg at andredrakten kommer til å selge ekstremt godt.

Hovedgrunnen til det er de sterke politiske undertonene i begge draktene. Det er lettest å se dem i , som like godt kunne vært den katalanske landslagsdrakten - siden den er i de katalanske fargene gult og rødt. Som kjent preges Spania av sterke spenninger mellom sentralmakten i Madrid og resten av landet - og denne andredrakten er nærmest en selvstendighetserklæring fra resten av Spania. Flott er drakten også - så flott at den kanskje kommer til å brukes når Barcelona spiller borte mot Real Madrid neste sesong?

Mens førstedrakten var preget av en mangel på striper denne sesongen, er de tilbake i fullt monn fra høsten av. I tillegg er fargene mer autentiske i forhold til slik drakten egentlig var, og det gjør 2013/145-versjonen til en av Barcelonas beste førstedrakter noen gang. En klar sekser til begge draktene, til tross for det litt tvilsomme stripemønsteret på ermene.