— I høst var jeg på turné i Tyskland med Kari Seglem. På turneens siste kveld spilte vi en kjempefin konsert i en utsolgt sal på et bittelite sted på landsbygda i Tyskland. Han som arrangerte konserten inviterer alltid band hjem til gården sin for å spise middag etter konserten. Så gjorde vi det, vi feiret at turneen var over, og det ble ganske seint, forteller musiker Lars Jakob Rudjord.

Satte seg fast

— Jeg hadde ansvaret for leiebilen. Alle de andre i bandet bodde på hotell, mens jeg overnattet på gården hos konsertarrangøren. Morgenen etter skulle vi rekke et tidlig fly, jeg skulle hente alle de andre på hotellet, før vi skulle kjøre til Hamburg.

— Da jeg skulle kjøre fra gården, måtte jeg snu den svære varebilen. Jeg gjorde det inne på tunet til arrangøren. Så oppdaget jeg litt for seint at jeg hadde kjørt inn for å snu på en nysådd plen, og jorda var bare leire, så jeg satte meg big-time fast og kom meg ingen vei.

- Veldig pinlig

— Det endte med at naboen hans måtte komme og dra meg løs med traktor, klokka åtte om morgenen. Det var veldig pinlig. Arrangøren hadde akkurat sådd kjempemasse ny og fin plen i leiresumpen jeg sto fast i.

Hva tenkte du da?

— Jeg tenkte bare: «Shit shit shit, dette suger! Jeg kommer ikke til å klare å komme meg opp.» Bilen var en ni-seter med bakhjulstrekk, og det var ikke mulig å komme seg noen vei. Arrangøren var en litt følsom fyr, og jeg ble så lei meg. Det var utrolig pinlig å pløye opp hele plenen hans. Jeg blir skikkelig flau bare av å snakke om det.

Hvordan tok han det?

— Han ble tilsynelatende mest stressa for at vi ikke skulle rekke flyet. Men han var litt dårlig til å skjule at han ble sur.

Rakk dere flyet?

— Ja, men jeg brukte så lang tid på å komme meg løs at de andre i bandet måtte ta taxi til flyplassen.

Utfordrer Sheila Simmens, daglig leder i SHE Music, til å fortelle om sin tabbe neste uke.