— På midten av 90-tallet ble Vigør kontaktet av TV-Sør. Det var sirkus i byen, og de ønsket å spille en fotballkamp mot et artig lag. Kravet vårt var at sirkusorkesteret ikke tok med seg instrumentene sine, og en varm sommerdag møttes vi til dyst.

Fikk et innfall

Spillet bølget tilbake og fram, dog mest fram, og vi skjønte tidlig at dette ville bli grei skuring. I og med at spillet foregikk mest på sirkusfolkets halvdel, fant jeg og min sympatiske midstopperkollega, Roger Simonsen, ut at vi måtte gjøre noe for å endelig komme på tv.

- Hva da?

— Vi ba om å bli byttet ut under påskudd av at vi var slitne, og løp deretter over på andre siden av banen. Der kledde vi oss nakne, småjogget fram og tilbake, og gjorde diverse uttøyningsøvelser. Aktivitetsleder i Vigør, Gunnar Bech, ble akkurat intervjuet, og brast ut i full latter. Kameraet fanget oss opp, og vi hadde endelig fått våre 15 sekunder på tv.

- Har du spart på klippet?

— Jeg har det muligens på en VHS et sted på loftet, men da må jeg grave dypt.

- Hva slags reaksjoner fikk dere?

— Resultatet av dette stuntet ble bot fra Vigør, en sint far, samt at jeg nok ble uglesett i min mors syforening. Akkurat det gjorde meg ikke så veldig mye, da den syforeninga har plaget meg hele oppveksten med billig parfyme kjøpt på Bilka.

Tabben

— Kampen ble vunnet med 5-1 til oss. Hardtarbeidende Thom Jarle Thomassen scorte fem, og Line Danser nettet for Sirkusgjengen.

Så til tabben. Da jeg tok av meg alle klærne, skulle jeg aldri tatt av meg skoene også. Jeg fikk flis i venstre fot, og det gjorde vondt i to dager.

Ole Erik Martinsen utfordrer Gunnar Bech, assisterende rektor ved Katedralskolen Gimle og tidligere sprinttrener i KIF.