— Jeg våknet opp på et hotellrom i Granada i Spania, sier Kjetil Nordhus, prosjektleder i Sørf, når han skal fortelle om sin største tabbe.

— Jeg kikket rundt meg idet jeg våknet, og så lydmannen vår Endre Kirkesola, men ingen andre fra bandet mitt, Trail of Tears. Det viste seg at alle de andre hadde reist hjem til Norge, etter at vi hadde spilt på en festival der. Men i løpet av natten hadde jeg og Endre bestemt oss for å være igjen i Spania. Jeg hadde aldri vært så langt syd, og hadde lyst til å komme hjem brun og fin. Men det hadde bare regnet, så jeg ville bli litt lenger, og spurte Endre, som sa ja.

Begge var helt blakke

-Men da jeg våknet den morgenen, kom jeg på at jeg var blakk. Så spurte jeg Endre: «Har du penger?» Han hadde heller ikke det. Begge var helt blakke. Samme dag fant vi ut at neste fly hjem til Norge var fullbooket, og at vi måtte bli værende i elleve dager. Det var krisestemning, vi hadde null kroner begge to.

Stor tabbe, god opplevelse

— Han hadde tenkt at jeg umulig kunne være så dum at jeg kunne foreslå å bli lenger, uten å ha penger. Og jeg tenkte at han umulig kunne være så dum at han ville være lenger om han var blakk. Men ingen av oss hadde tatt opp temaet.

Hvordan løste dere det?

— Det endte med at han måtte låne penger av faren sin, og vi hadde til slutt elleve fantastiske dager i Syd-Spania. Jeg kom hjem brun og fin.

Hva tenkte du da du våknet?

— Har de andre reist? Jeg angret. Det hørtes så gøy ut natten før. Og så var jeg glad for at jeg ikke var helt alene. Jeg følte jeg hadde gjort en stor tabbe. Det fine var at jeg fikk så gode opplevelser ut av en stor tabbe. Men kontoen min var ganske slunken i flere måneder etterpå, for jeg måtte jo betale tilbake til faren til Endre for alt det ferien hadde kostet.

Utfordrer Anette Bylund, daglig leder i AKKS Kristiansand, prosjektleder i SIA, frivilligansvarlig og nestleder i Festivalen Måkeskrik, til å fortelle om sin tabbe neste uke.