— Jeg er klumsete av natur, så å prøve og feile er en stor del av å være meg. Men det er jo slik de gode historiene kommer, sier artist Helene Bøksle.

Ett av mitt livs flaueste øyeblikk var da jeg skulle holde konsert i Meløy i Nord-Norge. Jeg bodde i Kristiansand, og våknet glad for fornøyd om morgenen, jeg så at det var sol og tenkte: «Så deilig å ikke ha noen planer i dag».

Var i feil ende av landet

Men så ringte telefonen. Bandet mitt sto på flyplassen i Nord-Norge, og spurte: «Hvor er du?» Jeg skulle holde konsert, og arrangørene lurte også på hvor jeg var.

-Hva gjorde du?

— Jeg hoppa høyt i senga, jeg fikk sjokk, og jeg begynte å grine da jeg skjønte at jeg var i helt feil ende av landet, og at 800 publikummere ventet på meg. Bandet trodde jeg tulla da jeg sa jeg var i Kristiansand.

Var panikkslagen

— Jeg tok på meg det første jeg fant, gummistøvler og en kjole, grep mobil og veske, og tok taxi rett til Kjevik. Men det gikk jo ingen fly da. Jeg var panikkslagen. Jeg fant et fly til Oslo, det ble selvfølgelig svindyrt. Jeg fikk utsatt konserten litt, og en i SAS sa han kjente en med helikopter.

Helikopterpiloten fløy meg helt til kirka, og satte meg av utenfor døra, og der sto alle de 800 publikummerne og så alt. Så flaut!

Helene Bøksle

Jeg kom meg etter hvert til Bodø, og ble hentet der, og i et bittelite helikopter fløy jeg over Svartisen mens jeg holdt meg fast i døra. Helikopterpiloten fløy meg helt til kirka, og satte meg av utenfor døra, og der sto alle de 800 publikummerne og så alt. Så flaut! Lokal-tv filmet da jeg landet, og musikerne mine lo seg i hjel.

Fem år etter var jeg tilbake på Meløy, og da sa de: «Det vil aldri bli glemt at du kom med helikopter til døra».

Hva tenkte du da du innså fadesen?

— For et mareritt! Jeg fikk angst. Siden da har jeg alltid tatt flytog før de andre musikerne, jeg er livredd for å komme for seint.