— Da jeg skulle fri til kjæresten min, hadde jeg en plan om å overraske henne skikkelig. Vi skulle ikke hoppe i fallskjerm akkurat, men jeg skulle gå ned på kne når hun minst forventet det, sier Tom Andreas Kristensen, som har ansvar for arrangement for ungdom på Samsen.

Ble avslørt

— Dette var i 2006 og vi gikk en kveldstur i Oslo, til en park hvor vi pleide å gå. Da oppdaget jeg at hun hadde tatt med kameraet sitt, som hun ikke pleide å ha med. Mens vi satt på benken, gikk det helt i stå for meg da jeg skulle forberede meg til frieriet. Til slutt ble hun utålmodig, og sa at jeg måtte i det minste sette meg ned på kne om jeg skulle fri!

Det viste seg at hun hadde tatt med seg kameraet for å ta bilde etter at jeg hadde fridd, for hun hadde skjønt alt. Hun hadde lukta lunta.

Fridde: Dette bildet ble tatt rett etter frieriet, som ikke gikk helt som Tom Andreas Kristensen hadde sett for seg.
Privat

Hva tenkte du da du satte deg på kne?

— Det sank litt i meg. «Å, jeg klarte ikke å fri!» tenkte jeg. Jeg ble litt skuffa. Jeg ble mer overrasket enn henne. Det endte med at det ble et felles frieri, mer enn at jeg kom meg ned på kne og ga ringen. Men jeg fikk i alle fall gjort det etter hennes ønske.

Gift i ni år

Hvordan hadde hun skjønt det?

— Jeg vet ikke. Vi hadde snakket om å gifte oss, men jeg vet ikke hvordan hun hadde snappet opp at jeg skulle fri akkurat den kvelden. Hun hadde ikke sett ringen. Vi har egentlig aldri kommet til bunns i hvordan hun skjønte det.

Kvinnelig intuisjon?

— Ja, det vil jeg påstå.

Ble du irritert?

— Nei, men jeg ble litt skuffa over at jeg ikke klarte planen min. Jeg skulle overraske, skape ekstra god stemning, men så skjedde det i hennes regi i stedet. Det ble god stemning, da. Nå har vi vært gift i ni år.

Tom Andreas Kristensen utfordrer musiker Lars Jakob Rudjord til å fortelle om sin tabbe neste uke.