— Jeg har et liv fullt av tabber, og mange å ta av. Dette skjedde i 2001, mens jeg spilte i bandet NUD. Manageren vår ringte og var oppskjørtet. Vi hadde nemlig fått invitasjon til å ha en tv-opptreden på Metropol. Det var stort, og vi skulle spille sammen med Coldplay. Jeg hørte mye på et dj-par som het Coldcut på den tiden, og trodde hun sa det. Så jeg sa til bandet at vi skulle spille med Coldcut, og alle syntes det var topp. Jeg var kjempebegeistret.

Har du laget låter vi har hørt, spurte jeg. Jeg tror det, svarte han, og pekte på tv, hvor Coldplay spilte låten «Yellow».

Dagen kom, og vi skulle spille tre låter, mens Coldplay skulle intervjues mellom låtene. Da vi sto der, så jeg at det ikke var Coldcut, som jeg hadde trodd, men jeg gjenkjente ikke bandet heller. Jeg ble så molefonken, sur og grinete, og etterpå, da vi snakket om det bak scenen, på et lite rom med tv, kjøleskap og sofa, var vi skuffa.

S

Chris Martin

å banket det på døra, og Chris Martin kom inn og spurte om vi hadde plater han kunne få. Jeg gadd ikke å snu meg engang, jeg så bare på tv. Ingen koblet at han var fra Coldplay. En i bandet spurte hva han gjorde. Han smilte og sa at han lagde musikk. Han fikk spørsmål om han hadde platekontrakt. Ja, sa han. Jeg snur meg, og spør: Har du laget låter vi har hørt? Jeg tror det, svarte han, og pekte på tv, hvor Coldplay spilte låten «Yellow».

Han spurte om vi hadde noen øl, og så slo han seg ned i sofaen og vi ble gode venner.

Hva tenkte du idet du innså tabben?

— Det var så pinlig. Jeg tror det var et lite blaff av snørrhovenhet fra min side. Jeg var så skuffet over at det ikke var Coldcut. Det må ha sett så dumt ut.

Lærte du noe av det?

— Ja. Hold kjeft før du har analysert situasjonen.

Utfordrer musiker Stein Roger Sordal til å fortelle om sin tabbe neste gang.