— Min tabbe har blitt min standardhistorie som jeg forteller når jeg holder takk for maten-tale. Tabben skjedde da jeg var fjorten år, full av selvtillit og på ferie i Spania, sier Mette Gundersen, gruppeleder i Arbeiderpartiet.

— Jeg var på en restaurant og spiste enten spagetti eller hamburger, jeg husker ikke helt hva det var. Men uansett, jeg var singel og livet var godt å leve. På et bord litt bortenfor satt en usedvanlig kjekk fyr, som så på meg hele tiden. Jeg kikket tilbake, smilte og flørtet, og det fortsatte jeg med gjennom hele måltidet.

Misforståelsen

— Da jeg hadde spist opp, holdt han og kameraten hans på å betale og de skulle til å forlate lokalet. Han kom bort til meg, stanset ved bordet mitt og bøyde seg ned til meg. Jeg var helt sikker på at han skulle kysse meg. I stedet bøyde han seg ned, og sa: "You're eating like a pig!"

Vennene mine holdt på å dø av latter. Denne fyren hadde ikke beundret meg, som jeg trodde. Han hadde sett på meg med forakt gjennom hele måltidet, sjokkert over hvordan norske jenter spiser maten sin.

- Livet smilte

Hva tenkte du mens du flørtet, da?

— Da er daten for kvelden i boks! Jeg var klar for en flørt, og livet smilte. Etterpå måtte jeg gå noen runder med meg selv, og tenkte: Hvordan er det egentlig jeg spiser?

Lærte du noe av tabben?

— Jeg synes det sier mye om hvordan to mennesker kan oppfatte en situasjon helt forskjellig.

Utfordrer Sarita Sehjpal, gründer og kjøkkensjef på Mother India Kristiansand, til å fortelle om sin tabbe neste uke.