— Jeg vokste opp med to brødre, og dermed var det alltid en evig kamp om at jeg som jente skulle få lov til å gjøre det samme som dem, sier Siv Kristin Sællmann, journalist i NRK Sørlandet.

— Om sommeren bodde vi på ei øy i Randesund. Så da tresjekta til min far (21 fot med tosylindret Marna med seks hester) trengte bensin, insisterte jeg på å kjøre for å fylle. Jeg kunne kjøre båt, men jeg hadde aldri fylt bensin før. Jeg tipper jeg var 15- 16 år, og tøffa av gårde med båten til Buana på Stangenes, der det var butikk med bensinpumpe.

Gikk veldig galt

Jeg la til, skrudde opp messinglokket, og begynte å fylle. Dette var jo enkelt! Da det hadde gått en stund, kom eieren ut og lurte på hvor mange liter som gikk på båten.

Jeg hadde da fylt over 40 liter. Tanken var på 18 liter.

Han fant ut at jeg hadde fylt hele dørken full av bensin.

Siv Kristin Sællmann

Han kom ombord og fant ut at jeg hadde fylt hele dørken full av bensin. Bensintanken lå nemlig fritt under bakken, og hadde eget lokk. Jeg hadde bare skrudd opp det ene.

Lå og drev ute på fjorden

Eieren av butikken ble livredd for at hele sjappa skulle gå i lufta, så han taua meg ut på fjorden. Der lå jeg og drev til det kom noen karer fra Haraldvigen og reddet meg. Det var godt jeg ikke røykte. De fikk heldigvis tømt båten for bensin.

Etter det sleit jeg i mange år med argumentasjonen om at jenter kan like mye som gutter.

- Hva tenkte du idet du drev utpå fjorden?

— Jeg kjente på en enorm fortvilelse. Dette var LENGE før mobiltelefon-tiden. Jeg var nok mest opptatt av å redde båten, og var livredd for at jeg hadde ødelagt den.

- Og hva sa din far?

— Jeg kan ikke huske at han ble sint. Jeg skjønte det jo veldig godt selv, at jeg hadde dummet meg ut. Det var nok mer brødrene mine som koste seg over opplevelsen.

Utfordrer Maria Arredondo, artist fra Vennesla.