Politiet mener nå at et beslag gjort i 2000 viser at det var kontakt mellom Tina Jørgensen og det aktuelle Lyngdal-miljøet i tiden da drapet fant sted, ifølge Aftenbladet.

Etterforskningsleder Bjørn Kåre Dahl i Rogaland politidistrikt ønsker ikke å kommentere Aftenbladets opplysninger.

— Vi ønsker ikke å kommentere beslagene som er gjort i saken, sier Dahl.

Han har ledet etterforskningen av den 15 år gamle drapssaken etter at den ble gjenåpnet i månedsskiftet juli-august i år.

Nytt avhør tirsdag

I løpet av to dramatiske dager i forrige uke ble fire menn som tilhørte samme ungdomsmiljø i Lyngdal rundt årtusenskiftet, pågrepet og siktet for drap eller medvirkning til drapet på Tina Jørgensen.

Tina Jørgensen forsvant i Stavanger sentrum 24. september 2000. Foto: Jonas Haarr Friestad

Den 36 år gamle mannen som ble pågrepet først, har i avhør gitt en forklaring som knytter både ham selv og de tre medsiktede til saken.Denne mannen ble avhørt på nytt tirsdag.

Aftenbladet har så langt ikke lyktes å få kommentarer fra mannens forsvarer, advokat Odd Rune Torstrup.

Sistemann avhøres onsdag

To av de tre andre siktede er også avhørt. Onsdag skal sistemann avgi sin første forklaring. 36-åringen som ennå ikke er avhørt, ble pågrepet i Lyngdal torsdag ettermiddag. På grunn store psykiske problemer har han ikke vært i stand til å gjennomføre avhør med politiet tidligere. Før han ble overført til varetekt var han innom legevakten to ganger.

Forsvarer, Thomas Randby, fra advokatfirmaet Elden, kom tirsdag ettermiddag til Stavanger for å snakke med sin klient før onsdagens avhør. Advokaten ønsker ikke å kommentere opplysningene om at politiets 15 år gamle beslag som viser kontakt mellom Tina Jørgensen og Lyngdal-miljøet.

— Din klient erkjenner ikke straffskyld. Men har han informasjon om denne saken?

— Så langt har vi ikke hatt en ordentlig samtale om saken, men han vil fortelle det han vet og svare på spørsmål fra politiet, sier Randby.

Planla aksjon

Det var mot Lyngdal-mannen som ennå ikke er avhørt at politiet skal ha planlagt å gjennomføre en undercoveroperasjon mot, ifølge VG. Under falsk identitet skulle spesialtrente tjenestemenn fra Oslo politidistrikt forsøke å knytte kontakt med 36-åringen.

Politiet ønsker ikke å kommentere metodene de har brukt for å innhente opplysninger i jakten på Tina Jørgensens drapsmenn.

— Foreløpig avventer vi de to forklaringene før vi eventuelt har nye opplysninger vi kan gå ut med, sier Bjørn Kåre Dahl til Aftenbladet.

Nekter kjennskap

Aftenbladet har også snakket med advokatene Olav Sylte og Trond Wåland, som forsvarer to av de andre siktede i drapssaken. Heller ikke de ønsker å kommentere opplysningene om beslaget som knytter minst en av de siktede til Tina.

— Jeg har ikke lov til å kommentere hvilke beslag politiet har gjort av hensyn til etterforskningen. Politiet jobber nå med å kartlegge hvilken rolle alle de fire siktede i saken har hatt, og jeg kan ikke si noe mer om dette av hensyn til etterforskningen, sier Olav Sylte, som er forsvarer for den 38 år gamle sirdølen som er siktet i saken.

Trond Wåland er forsvarer for den siktede 36-åringen som er bosatt i Kristiansand.

— Han forklarer at han ikke har noe kjennskap til drapet på Tina Jørgensen, sier Wåland.

— Kjente han Tina Jørgensen?

— Jeg kommer ikke til å si noe om hva han har sagt, sier Wåland.