Advokat Odd Rune Torstrup forsvarer 36-åringen som først ble pågrepet i saken. Ifølge flere medier la han kortene på bordet etter at politiet banket på døren hans onsdag morgen. Så ble tre andre menn pågrepet.

– Jeg tror politiet er på rett spor med å oppklare Tina-saken. Men det er veldig mange løse tråder og veldig viktig at de som eventuelt skulle være skyldig i noe som helst, ikke blir gitt anledning til å sette seg inn i de andres forklaringer, sier Torstrup.

Forklaringen hans skal også ha knyttet de tre andre siktede til saken. Advokaten ønsker ikke å si hvordan hans klient stiller seg til siktelsen.

15 år

Ifølge TV 2 kom politiets gjennombrudd i den 15 år gamle saken etter at 36-åringen fortalte noen om hemmeligheten. Torstrup sier han ikke kjenner til at hans klient tidligere har blitt kontaktet av politiet.

– Min klient samarbeider med politiet. Han svarer på de spørsmålene han blir stilt. Han vet ikke om de andre pågripelsene, sier Torstrup til NTB.

Jørgensen forsvant sporløst 24. september 2000. En måned senere ble liket funnet ved en tilfeldighet i en dreneringskum ved Bore kirke på Jæren. Obduksjonen viste at hun ble slått i hjel.

Ber om fire uker

Politiet ber om at Torstrups klient blir varetektsfengslet i fire uker med brev— og besøksforbud, de to første ukene i isolasjon og med medieforbud på grunn av faren for bevisforspillelse.

Politiadvokat Herdis Traa på vei inn til fengslingsmøtene i Tina-saken fredag. Foto: NTB scanpix

Politiadvokat Herdis Traa ønsker ikke å svare på om hun vil be om samme fengslingsforhold for de tre andre.Både 38-åringen og 36-åringen som ble pågrepet klokken 17.55 torsdag, nekter straffskyld.

Alle de fire siktede kjenner hverandre, og alle kjente Jørgensen, ifølge NRK og Fædrelandsvennen. En kilde forteller Dagbladet at de fire pleide å dra på fester i Stavanger på starten av 2000-tallet.

Flere av de siktede er tidligere domfelt og har vært innblandet i narkotikakriminalitet.