— Politiet har tatt kontakt og ønsker å snakke med ham, sier Helljesen til Aftenbladet.

Han har vært i kontakt med den nå 34 år gamle mannen etter at pågripelsen skjedde onsdag.

- Han vet at han selv er uskyldig

— Hvordan reagerer din klient på at politiet har pågrepet en mann i saken?

Tine Jørgensen ble drept i 2000.

— Han vet at han selv er uskyldig, men var selvfølgelig ikke forberedt på at det kom til å skje noe akkurat nå. Ut over dette er det for tidlig å si noe som helst, sier Helljesen.

- Ingen relasjon til den pågrepne mannen

— Har din klient noen forbindelse til mannen som er pågrepet?

— Nei, han har ingen relasjon til den pågrepne mannen.

— Hva tenker du selv om at politiet har pågrepet og siktet en mann i saken?

— Min klient ble også pågrepet og siktet, for å si det sånn. Jeg håper politiet nå har godt grunnlag for å gjøre det de gjør, sier Atle Helljesen.

Politiet: - Ingen kommentar

Politiadvokat Herdis Traa vil overhodet ikke kommentere om politiet nå vil kalle Tina Jørgensens tidligere kjæreste inn til avhør.

— Jeg har ingen kommentar, verken til dette eller noe annet i saken på nåværende tidspunkt, sier Traa til Aftenbladet ved 13-tiden torsdag.

Fikk oppreisning og erstatning i 2005

I 2005 ble Tina Jørgensens tidligere kjæreste tilkjent 188.500 kroner i oppreisning og erstatning for straffeforfølgelsen han ble utsatt for etter drapet i 2000. «Det var en særlig stor belastning for (siktedes navn) å bli siktet for å ha drept sin kjæreste, at det var kjent for allmennheten at avdøde etter drapet var blitt flyttet og dumpet i en kum ved Bore kirke - hvilket medførte at (siktedes navn) fikk et ytterligere stempel som brutal og kynisk, at presseomtalen var overveldende og at Stavanger ikke er en større by enn at (siktedes navn) blir gjenkjent når han beveger seg ute,» sa Stavanger tingrett i sin kjennelse i 2005. Den i dag 34 år gamle mannen ble formelt siktet for drapet 31. oktober 2001. Han ble forsøkt koblet til drapet blant annet gjennom mobiltelefonbruk og funn av barnåler med samme DNA på avdøde og i bagasjerommet på kjærestens bil.

Etter to nærmere måneder i varetekt fikk han 23. desember 2001 muntlig beskjed om at siktelsen mot ham ville bli frafalt. Formell beskjed om henleggelsen fikk han først i april 2004.