— Telefonen min lå dessverre i bilen da disse telefonene kom, og jeg var ikke i bilen akkurat da. Derfor fikk jeg beskjedene på telefonsvareren og fikk ikke fulgt dem opp, sier Tore Sandberg til Aftenbladet.

Han sier de tre oppringningene kom med korte mellomrom om ettermiddagen onsdag 9. september.

— Ville ikke oppgi nummeret sitt

- Hva sa mannen?

— Han spurte om jeg hadde vært inne i Tina Jørgensen-saken, og sa han har opplysninger i saken. Men han ville ikke oppgi nummeret sitt, sa bare han skulle ringe meg igjen. Det har han ikke gjort, forteller Sandberg.

Den erfarne privatetterforskeren mener at mannen i telefonen hadde en dialekt fra Sørvestlandet, men presiserer at han ikke er noen ekspert på dialekter.

Kontaktet politiet

Etter at nyheten om pågripelsen ble kjent torsdag, tok Sandberg kontakt med politiet i Stavanger for å fortelle om oppringningene.

— Hva tenker du om at politiet nå har pågrepet en 36 år gammel mann fra Lyngdal?

— Jeg håper at Tinas familie nå får et endelig svar på hva det var som skjedde med Tina den gangen. Jeg håper politiet har fast fisk denne gangen.

Sendte tekstmelding til Tinas mor

Torsdag formiddag har Tore Sandberg også hatt kontakt med Tinas mor, Torunn Austdal Rasmussen. Austdal Rasmussen er Frp-politiker og avtroppende varaordfører i Klepp kommune.

— Jeg har sendt Torunn en tekstmelding og fortalt om telefonbeskjedene. Jeg har også fått svar fra henne, men vil ikke fortelle hva det var, siden familien nå har sagt at de ikke ønsker å bli kontaktet av mediene, sier Tore Sandberg til Aftenbladet.

Har trodd på en oppklaring

Tina Jørgensens mor, Torunn Austdal Rasmussen, ble informert om pågripelsen onsdag kveld.

— Moren har alltid håpet og trodd på en oppklaring av saken. Hvis hun får det nå, er det det beste som kunne skje. Å gå i 15 år i uvisshet et vanskelig, og moren har hele tiden håpet at hun en dag ville få svar på hva som skjedde med datteren, sier Kjersti Jæger, som er Austdal Rasmussens bistandsadvokat.

Hun forteller at Austdal Rasmussen ble orientert om utviklingen i saken onsdag kveld.

— Moren ønsker ikke å bli kontaktet av media om dette nå, og hun ber om respekt for dette, sier Jæger.