Vet du noe om saken? Tips oss på telefon 03811 eller nyheter@fvn.no.

Mannen ble pågrepet i sin bolig i Lyngdal onsdag omkring klokka 09.30. Mannen har ifølge politiet ikke tidligere vært i søkelyset i forbindelse med saken.

— Mannen er altså ikke fra Rogaland, men fra Lyngdal, sier etterforskningsleder Bjørn Kåre Dahl ved felles etterforskningsenhet Rogaland Politidistrikt, på onsdagens pressekonferanse.

Ifølge politiet har sørlendingen og Tina Jørgensen hatt kjennskap til hverandre. Mannen har ikke bodd i Rogaland, ifølge politiet.

— Hva slags type relasjon har siktede hatt til Tina Jørgensen? spurte Stavanger Aftenblad om på pressekonferansen.

— Det vil vi ikke gå nærmere inn på, svarte Dahl.

Lange avhør

- Mannen sitter i arrest og vil bli framstilt for varetektsfengsling i morgen, sier Herdis Traa, politiadvokat ved Felles etterforskningsenhet i Rogaland politidistrikt i en pressemelding.

36-åringen satt i avhør i flere timer på politihuset i Stavanger onsdag.

Politiet sier de har fått inn tips som har ført til at de nå har gått til pågripelse.

— Denne mannen har ikke vært inne i saken tidligere, gjentar Dahl på forespørsel fra pressen under pressekonferansen.

Han opplyser at mannen ikke har bodd i Stavanger tidligere.

Funnet i kum

Tina Jørgensen forsvant fra Stavanger sentrum natt til søndag 24. september i 2000. 26. oktober ble hun funnet skjult i en kum ved Bore kirke på Jæren, tre mil utenfor Stavanger.

Hva som skjedde før hun ble plassert i kummen, har vært et mysterium for politiet.

Gjenopptok saken

Politiet tok opp saken på nytt i mars 2013, etter å ha mottatt mange tips over en lengre periode.

En etterforskningsgruppe jobbet frem til september med ulike spor, og særskilt med kartlegging av Tinas siste bevegelser, ifølge pressemeldingen.

— Vi har håp om å oppklare denne saken, sier Bjørn Kåre Dahl, leder for personseksjonen ved Felles etterforskningsenhet i Rogaland politidistrikt.

Tina Jørgensen ble 26. oktober 2000 funnet skjult i en kum ved Bore kirke på Jæren, tre mil utenfor Stavanger. Her er krimteknikere igang med undersøkelser.

— Udramatisk pågripelseOdd Rune Torstrup er forsvarer for den siktede 36-åringen. Klokken 12 holdt han en pressekonferanse på sitt kontor i Stavanger.

Forsvareren ønsker ikke å si om mannen erkjenner straffskyld eller ikke, og utdyper dette slik:

- Det vil kunne være aktuelt å avhøre andre, og det er viktig at de ikke kjenner deltaljer fra hans forklaring, sier Torstrup.

Forsvareren sier pågripelsen i Lyngdal var udramatisk.

— Var han klar over at han kom til å bli arrestert?

— La meg si det slik: De færreste vet at de vil bli arrestert.

Kjente Tina Jørgensen

Forsvareren bekrefter politiets opplysninger om at siktede kjente Tina. I avhør har han samarbeidet godt med politiet. Han vil la seg avhøre igjen.

— Vi har snakket om det og han er villig til å la seg avhøre og svare på spørsmål som blir stilt. Men det blir neppe noen nye avhør før etter fengslingsmøtet i morgen, sier forsvareren.

— Samtykker han til varetektsfengsling?

— Vi har drøftet det og vil trekke en endelig konklusjon i løpet av ettermiddagen.

Omtalte turer til Lyngdal

Under begravelsen til Tina i Hinna kirke ble Lyngdal nevnt i talen til hennes tidligere kjæreste.

"Minnene kan i alle fall ingen ta fra meg: ILyngdalhvor vi var på hytta og du nikoste deg. Alle båtturene, kveldene med peiskos og kortspill. Hvor herlig vi hadde det i sammen,Tina!", hadde kjæresten skrevet i talen som ble lest av kateket Kirsti Melangen og gjengitt av VG.

Den tidligere kjæresten var siktet for drapet fram til 2002. I 2005 fikk han 188.500 kroner i oppreisning og erstatning etter å ha vært siktet og sittet i varetekt.

- Ordfører ikke orientert

Lyngdalsordfører Jan Kristensen sier han ikke er blitt orientert av politiet om at en byens innbyggere er pågrepet i Tina-saken.

— Det blir satt i verk tiltak fra kriseteamet hvis det er behov for det. Foreløpig har vi ikke hørt noe fra politiet, sier Kristensen til Fædrelandsvennen.

— Hva tenker du om pågripelsen?

— Dette var en tragisk hendelse, som først og fremst var tragisk for 15 år siden. Nå er dette bare en siktelse, men det må være en lettelse for familien til den drepte hvis det nå er fremskritt i saken, sier ordføreren.