38-åringen, nå bosatt i Sirdal, skal ha kjøpt den aktuelle bilen i mars 2000, skriver VG.

Det er ikke kjent om politiet nå har kontroll på bilen, men ifølge VGs opplysninger regnes en BMW fortsatt som interessant i etterforskningen.

– Vi kan ikke si noe om den av etterforskningsmessige årsaker, sier kommunikasjonsrådgiver Hilde Urdal Fløysvik i Rogaland politidistrikt til VG.

Tina Jørgensen ble drept i september 2000.

Etter at politiet gikk ut med en fantomtegningen med BMW-sporet i Tina-saken i mai 2013 kom det raskt inn ti nye tips. Flere av opplysningene var helt nye for politiet, skrev Aftenbladet 24. mai 2013.Politiets hovedteori er at Tina ble drept på Sølyst, som ligger på veien mot leiligheten hvor hun bodde. Dødsårsak var stump vold.

Tegningen politiet gikk ut med, er basert på en observasjon fra et vitne ved 0200-tiden samme natt som den 21 år gamle kvinnen ble borte.

To gjerningsmenn?

Det mannlige vitnet bet seg merke i at den mørke bilen mannen og kvinnen sto ved, hadde bagasjelokket åpent.

Han mente også at det så ut som om det var ytterligere en mann til stede ved det som skal ha vært en BMW i 3-serien, før 2000-modell, slutten av 90-årene.

— Vi kan ikke utelukke at vitnet observerte Tina og en ukjent mann, sa Bjørn Thorleif Vanvik, politioverbetjent og etterforskningsleder i Tina-saken den gang.

Fantomtegningen ble laget i forbindelse med etterforskningen i 2000 og ble tegnet av Harald Nygård i VG, men ble av forskjellige årsaker ikke offentliggjort den gang.

Men i 2013 mente politiet altså at vitnobservasjonen var relevant.

Konkrete tips

— Det som er interessant med de nye tipsene som er kommet inn nå, er at de er såpass konkrete, sa politioverbetjent Bjørn Thorleif Vanvik.

Tina Jørgensen forsvant sporløst etter en bytur i Stavanger sentrum natt til søndag 24. september 2000. Hun ble funnet drept i en kum ved Bore kirke i Klepp kommune en drøy måned seinere.