Fredag 20. oktober 2000 ringte det på døren til entreprenøren Trygve Stangeland og kona Reidun på Tjelta i Sola kommune. Selv var TS-en på ferie i Syden, og kona hadde besøk av to venninner. Da Reidun åpnet døren, stormet det inn to maskerte menn som var bevæpnet med en avsagd hagle og en pistol. Mennene prøvde å true til seg penger, men ranet var mislykket. Reidun klarte å komme seg over i nabohuset mens de maskerte ranerne lette etter en safe i kjelleren. Det gjorde at mennene fikk kalde føtter og dro fra stedet.

Dagen etter fant politiet ransbilen parkert like ved Bore kirke i Klepp. Parkeringsplassen er lett tilgjengelig der den ligger like ved hovedveien fra Kleppe til Sola. Samtidig var den godt skjult av en mellom halvannen og to meter høy og relativt tett furuhekk.

I jakten på våpen fra TS-ranet ble en dreningskum på parkeringsplassen åpnet 26. oktober. I kummen oppdaget politiet et lik: Den døde kroppen tilhørte Tina Jørgensen, som forsvant etter en bytur i Stavanger natt til 24. september.

Obduksjonen viste at dødsårsaken var stump vold. I 15 år har det vært et mysterium for politiet hva som skjedde fra Tina Jørgensen sist ble sett i Stavanger til hun ble funnet i kummen. Nå har politiet pågrepet og siktet fire menn for drap eller medvirkning til drap. De fire siktede kjente hverandre fra Lyngdal, sommeridyllen der Tina og familien ferierte i 18 år. Alle fire nekter straffskyld etter siktelsen. Men både politiet og påtalemyndigheten mener det er skjellig grunn til mistanke: Det betyr at de mener det er mer sannsynlig at de gjorde det, enn at de ikke gjorde det.

Men mye arbeid gjenstår. For at en eller flere av mennene skal dømmes, må påtalemyndigheten bevise at de er skyldige, og rimelig tvil skal komme tiltalte til gode. Politiet må også kartlegge hva de fire gjorde den natten drapet skjedde for 15 år siden.

— Det blir naturlig at det er en del av arbeidet som vi nå går i gang med. Men det er klart at med det tidsperspektivet vi har, vil det gi oss utfordringer, sier etterforskningsleder Bjørn Kåre Dahl.

Kilde: aftenbladet.no