— Saken er helt fremmed for meg, sier Jan Frostestad. Han er nå pensjonist, men var lensmann i Lyngdal da Tina Jørgensen ble drept. Til tross for at hun var fast feriegjest i bygda, ble han aldri trukket inn i saken.

- Spesielt

15 år etter Tina Jørgensen ble funnet død er fire menn fra Lyngdal siktet for drap eller medvirkning til drap. Alle fire nekter straffskyld for det de er siktet for.

Privatetterforsker Tore Sandberg sa til Fædrelandsvennen fredag at det ble gjort flere avhør opp mot at familien hadde feriert på Rosfjord Camping en rekke sommerferier. Han synes det er spesielt at ikke forbindelsen til Lyngdal ble viet mer oppmerksomhet.

— Det er jo bemerkelsesverdig. Særlig med tanke på at familien har vært mye i Lyngdal, sa Sandberg til Fædrelandsvennen.

- Ikke spesielt belastet

Politiet gjennomførte avhør i Lyngdal etter drapet, men det lokale lensmannskontoret bidro ikke med sin lokalkunnskap.

Jeg har ikke kjennskap til saken

— Jeg har ikke kjennskap til saken, sier tidligere lensmann Jan Frostestad.

— Ble dere aldri kontaktet?

— Nei. Hele løpet ble kjørt fra Stavanger. De hadde ansvaret. Jeg vet de hadde noen avhør her i Lyngdal, men vi var ikke involvert da, sier den tidligere lensmannen.

Frostestad sier at personene som nå er siktet i saken ikke var mistenkt i 2000. — Ingen av dem var i bildet da, påpeker Frostestad. Han vil ikke kommentere hva han synes om at de ikke ble involvert.

— Hva tenker du om at fire menn fra Lyngdal nå er pågrepet.

— Du ringer meg fordi jeg er tidligere lensmann, og jeg vil ikke kommentere saken. De synspunkt jeg måtte ha er private, og de vil jeg ikke dele, sier han.

Den tidligere lensmannen sier at miljøet i Lyngdal ikke var spesielt belastet på den tiden.

— Miljøet var som andre steder, og kriminaliteten var også som gjennomsnittet, sier Frostestad.