Stortingsrepresentant Hans Fredrik Grøvan (KrF) var ordfører i Lyngdal i 2000, året da Tina Jørgensen ble drept. Han sier det var en del rusmisbruk blant dem som falt utenfor idrett og kristenliv, men tror ikke det var mer kriminalitet der enn andre steder.

Noen falt utenfor

— Lyngdal har alltid vært preget av stor grad av frivillighet inn mot barn og ungdom. Idrettslaget er veldig aktivt, og det finnes mange tilbud innenfor menighetsarbeid. Slik var det også da, sier Grøvan.

Så legger han til at det var en del mennesker som falt utenfor disse to miljøene.

— Jeg må erkjenne at det var en del som falt utenfor, som ikke følte at de passet inn. Det var en del rusproblemer, sier Grøvan. Han kjenner ikke til om de fire siktede kan plasseres i den gruppen. Det er imidlertid kjent at en av de siktede har vært mye ut og inn av kristenmiljøet.

Nå er det viktig å vise omsorg for de berørte familiene

I likhet med alle andre i Lyngdal er Grøvan rystet over saken som nå rulles opp.

— Det har skapt en sjokktilstand i Lyngdal. Om dette er tilfelle, så er det nesten helt uvirkelig, sier Grøvan. Så legger han til at det er viktig ikke å forhåndsdømme.

— Nå er det viktig å vise omsorg for de berørte familiene, sier Grøvan.

Dette er også dagens ledelse opptatt av.

Kommunen i beredskap

Lyngdal kommune har satt både kriseteamet og den øverste ledelsen i beredskap.

— Hele lyngdalsamfunnet er preget av siste tids hendelser i forbindelse med gjenopptagelsen av Tina Jørgensen-saken. Kriseteamet i Lyngdal kommune er satt i beredskap. Her kan du snakke med fagpersoner som ved behov både kan gi trøst, omsorg og god veiledning, skriver kommunen på sine egne nettsider.

Lyngdal kommune oppfordrer innbyggerne til å vise omsorg for hverandre i en tung tid for lokalsamfunnet, og minne hverandre på viktigheten av ikke å forhåndsdømme noen av sine sambygdinger.