— Hun var ei flott jente som var venner med alle. Jeg mistet litt kontakten med henne i 17-18-årsalderen, men traff henne tilfeldig et par uker før hun forsvant. Jeg tror hun skulle i et utdrikningslag, sier en lyngdøl som kjente både Tina Jørgensen og flere av de siktede mennene for 15-20 år siden.

Han beskriver Jørgensen som en blid og sosial jente som ble kjent med mange i Lyngdal i løpet av somrene hun og familien ferierte der. Han bekrefter at flere av de siktede ble kjent med Tina, men kan ikke huske at noen av dem fikk noe spesielt forhold til henne.

Ble kjent med alle

— Jeg tilhørte en annen kameratgjeng, men vi ble alle kjent med Tina. På den tiden gikk jo folk ut om kvelden i stedet for å sitte hjemme og spille Playstation. Rådhusplassen var en sentral samlingsplass, sier mannen.

Nyheten om pågripelsene har slått ned som en bombe i sørlandsbyen. De fleste Fædrelandsvennen snakker med har vanskelig for å tro at fire lyngdøler er involvert i drapet av ei 20 år gammel jente og så klarte å holde tett om det i 15 år.

— Jeg kjent dem som greie gutter. Noen av dem har jo slitt med sitt, men det var ikke folk du var redd for. Det er litt uforståelig, men jeg håper at det er de riktige som er tatt. Ikke minst av hensyn til familien til Tina, sier mannen som er like gammel som tre av de fire siktede mennene.

Tina Jørgensen forsvant på vei hjem fra byen i Stavanger 24. september 2000. En drøy måned senere ble hun funnet død ved Bore kirke, tre mil unna Stavanger sentrum.

Deltok i begravelsen

Han var en fem fra Lyngdal som dro for å delta i begravelsen til Tina Jørgensen. Han kan ikke huske at noen de siktede var til stede, slik en barndomskompis sa til NRK fredag.

— Jeg så ingen av dem, men det var mye folk i begravelsen. Tankene mine var uansett et annet sted da, sier 36-åringen.

Fædrelandsvennen har snakket med flere som kjenner de to siktede mennene som ble pågrepet i Lyngdal. En nabo av 36-åringen som ble pågrepet onsdag sier at det aldri har vært noen problemer i nabolaget. Bekjente av 36-åringen som ble pågrepet i Lyngdal dagen etter er sjokkert over pågripelsen.

— Vi tror jo ikke at det kan stemme. Men vi kjente ham ikke for 15 år siden, sier en bekjent.