— Pågripelsen av de tre siste skjedde blant annet som følge av opplysninger som kom fram i avhør med den første personen som ble pågrepet, sa politioverbetjent Bjørn Kåre Dahl i Rogaland på en pressekonferanse fredag.

orsvarer til den siktede 36-åringen i Tina-saken, advokat Odd Rune Torstrup. Foto: Tomas Larsen / NTB scanpix

36-åringen ble pågrepet i sin bopel i Lyngdal onsdag morgen og ble transportert til politihuset i Stavanger. Her ble han avhørt i flere timer.

— Han nekter straffskyld, sier Odd Rune Torstrup, forsvarer for førstemann til Fædrelandsvennen fredag kveld.

Forsvareren bekreftet også at klienten navnga de tre siste i kameratgjengen. Men han mener det var uklokt av politiet å gå ut med dette.

— Etter mitt syn var det uklokt av politiet å gå ut med dette før de andre er grundig avhørt, sier Tostrup.

Tidligere har han uttalt at han tror politiet er på rett spor med å oppklare Tina-saken.

For tre av de fire fikk politiet tingrettens medhold i fire ukers varetektsfengsling med brev- og besøksforbud, samt medieforbud. To av ukene er i isolasjon.

For den siste siktede begrenset tingretten varetekt til to uker.

- Trolig ikke flere pågripelser

Trond Wåland er forsvarer for den ene 36-åringen, som meldte seg selv i Kristiansand torsdag.

— Han har gjennomført et avhør, og stiller seg uforstående til siktelsen. Han erkjenner ikke straffeskyld, sier Wåland til Fædrelandsvennen.

36-åringen er nå varetektsfengslet i fire uker.

Tre av de fire lyngdølene er avhørt. Den fjerde har også sagt seg villig til å avgi forklaring. Men dette har så langt ikke latt seg gjøre.

- Vil det bli flere pågripelser, ble det spurt under pressekonferansen?

— Det er ikke noe informasjon som tyder på det, sier Herdis Traa, politiadvokat ved Felles etterforskningsenhet i Rogaland politidistrikt.

Alle de fengslede er siktet for drap eller medvirkning til drap på Tina Jørgensen (20) for 15 år siden. Traa sier dette om status for dem nå:

— Det jeg kan si er at når vi har fått dem fengslet foreligger det skjellig grunn til mistanke. Det er mer sannsynlig at de har gjort det enn at de ikke har gjort det, sier hun.

- Uskyldig

Advokat Arild Holden møtte i retten for Thomas Randby som forsvarer lyngdølen (36) som ble pågrepet som nummer tre torsdag.

— Min klient har ikke gjort dette. Han er uskyldig, sier Holden til Dagbladet.

— Jeg besøkte ham på politiets glattcelle, og det var ikke noe hyggelig syn. Han er veldig syk. Jeg har sagt til domstolen at det er farlig å holde ham isolert. Han er ikke i stand til det, sier advokaten.

Også den siste pågrepne (38) sier seg helt uskyldig.

— Min klient nekter for å ha noe med dette å gjøre, og tar siktelsen svært tungt, sier 38-åringens forsvarer Olav Sylte til VG.

Avhørt vitner

På pressekonferansen fredag kom det også fram at Tina Jørgensen var i Lyngdal før hun drapet.

— Vi visste at Tina hadde vært nedom i Lyngdal ikke så lenge forut for at hun forsvant. Så da var det naturlig å gjøre noen undersøkelse i den forbindelse, sa politioverbetjent Bjørn Kåre Dahl.

Rogaland-politiet har allerede avhørt flere vitner, både i Rogaland og i Vest-Agder. Flere vil bli avhørt.

— Det er personer som kan være med på å gi opplysninger om det vi skal sjekke nå. Det kan være f