— Ankefristen er 14 dager. Vi vil vurdere å anke hver dag fremover, men vi vil ikke anke med bakgrunn i den informasjonen politiet har frigitt til siktede nå, sier advokat Olav Sylte.

Hemmelige politidokumenter

Sylte er forsvarer for 38-åringen som sammen med tre andre kamerater er siktet for drap eller medvirkning til drap på Tina Jørgensen (20) for 15 år siden.

Klienten til Sylte har tidligere vært klar på at han ikke har noe med Tina-saken å gjøre. Men på grunn av at politidokumentene holdes hemmelig, er det vanskelig å anke det at han er varetektsfengslet med bakgrunn i eventuelle feil, ifølge Sylte.

— Det er umulig å peke på hva som er feil uten at siktede har fått innsyn i dokumentene. Så lenge han ikke har tilgang til flere dokumenter, vil det ikke være mulig å bringe dette videre til lagmannsretten. Da vet man ikke hva tingretten har gjort, og man kan ikke bruke noe som siktede ikke har tilgang til, sier Sylte.

Sylte opplyser til Fædrelandsvennen at hans klient fortsatt nekter straffskyld og at ingenting tyder på at det blir noen endringer på det.

Skjellig grunn til mistanke

Herdis Traa, politiadvokat ved Felles etterforskningsenhet i Rogaland politidistrikt, sier dette om statusen til de fire siktede i saken nå.

— Det jeg kan si er at når vi har fått dem fengslet, foreligger det skjellig grunn til mistanke, sier Traa.

Skjellig grunn til mistanke er en målebetegnelse hvor man slår fast at det er mer enn femti prosent sannsynlighet for at de siktede har gjort gjerningen.