Fire lyngdøler i 30-årene er siktet for drap eller medvirkning til drap på Tina Jørgensen (20) i 2000. De siste dagene har det kommet kritikk mot den tidligere etterforskningen av saken.

På en pressekonferanse mandag, opplyste politimester Hans Vik i Rogaland at han har besluttet å evaluere det tidligere politiarbeidet i saken.

— Det har kommet en den spørsmål om vi har gjort en god nok jobb, sier Vik.

- Friske øyne

Han sier politiet i likhet med andre faggrupper ønsker å lære for å bli bedre. På spørsmål om distriktet er i stand til å evaluere seg selv, svarer Vik:

— Det er på langt nær bestemt hvem som skal evaluere, men det sier seg selv at vårt politidistrikt ikke bare kan gjøre dette selv. Vi trenger også noen som kan se på dette med friske øyne, og gruppen må være bredere sammensatt enn bare vårt politidistrikt, sier Vik.

Også behandlingen av Tinas ekskjæreste vil bli evaluert. Han var siktet i saken i to år og har beskrevet at behandlingen han fikk av politet var belastende.

— Ingen kan ta fra ham hans egen opplevelse. Nå vi skal inn og evaluere er det helt naturlig å evaluere vår kontakt med vitner og andre, sier Vik.

Ønsker tips

Politioverbetjent Bjørn Kåre Dahl leder dagens etterforskning av drapet. Han sier politiet har fått inn flere tips i saken som nå sjekkes. Samtidig går han ut med en oppfordring om at flere melder seg:

— Vi er spesielt interessert i informasjon om kontakten mellom Tina og de fire siktede, sier Dahl.

20-åringen var i bygda et par uker før hun forsvant, slik blant andre Fædrelandsvennenhar skrevet. Ingen av de siktede har vært inne i etterforskningen før.

Etterforskningen ble tatt opp igjen i 2013, men henlagt samme år.

Denne sommeren ble det nye undersøkelser etter tips til Tinas mor. Overfor en kamerat tilsto en av de siktede at han hadde vært med på å ta livet av Tina. Kameraten kontaktet deretter moren.