Norge — Ukraina 18-17:

BEOGRAD (Aftenposten.no): Norge er det eneste laget i hovedrunden som kommer inn med full pott, fire poeng. I beste fall kan det holde å vinne én kamp der.

Frankrike, Sverige og Danmark. I den rekkefølgen skal Norges håndballjenter spille sine kamper i hovedrunden mandag, tirsdag og torsdag.

Det ble klart etter at de siste kampene i innledende runde ble spilt i går.

Etter smellen mot Danmark (tap 27-28) , kom Frankrike sterkt tilbake lørdag kveld og slo Sverige 24-17. Det ga målforskjell som sikret puljeseier foran Danmark og Sverige. Resultatene mot puljejumbo (Makedonia) trekkes som kjent ut.

Ettersom Frankrike, Danmark og Sverige har slått hverandre innbyrdes, kommer alle til hovedrunden med to poeng. Det samme gjør Serbia, som slo Tsjekkia 28-24 lørdag kveld, men som tapte mot Norge.

Bør vinne to til

Dette betyr at Norge med maks flaks med de andre resultatene kan nøye seg med å vinne én kamp. Ved poenglikhet vil nemlig Norge bli rangert foran Serbia og Tsjekkia på innbyrdes oppgjør. Men for selvtilliten er det nok best å vinne to kamper. Og det blir nok også kravet i praksis. Da er også Norge garantert semifinale.

- Det ble litt halvveis også mot Ukraina, men vi er flinke til å ta med oss det positive. Forsvaret var bra, og både mot Tsjekkia og Ukraina har vi sluppet inn under 20 mål , sier Linn Jørum Sulland, som er enslig svale som storskytter i det norske laget.

Det gjorde at det i går ble bare 18 scoringer. Så få mål har ikke Norge scoret i en landskamp siden 1995! Eller 462 landskamper!

Sulland ser problemet

Norge har ikke fått flyten i angrep i EM, og Sulland har forklaringen.

— Vi kommer ikke riktig på hverandre, og det blir litt halvveis.

- Kan dette gå når det er bare du som scorer på langskudd?

— Ida (Alstad) scoret i den første kampen, så der er vi ikke enige, sier Sulland og smiler.

- Selvtilliten nå?

— Den bygger vi ikke på disse kampene. Den ligger der i rutinen og medaljene vi har vunnet tidligere, sier Norges fryktede høyreback.

Slik spiller Norge i hovedrunden:

Mandag: Norge-Frankrike kl. 18.10

Tirsdag: Norge-Sverige kl. 18.10

Torsdag: Norge-Danmark kl. 20.10. Alle kampene overføres på TV 2 hovedkanalen.

Når det gjelder tider for eventuell semifinale og finale er det allerede bestemt.

Lørdag: Semifinaler kl. 14.30 og 17.00

Søndag: Bronsekamp kl. 14.30. Finale kl. 17.00