Tsjekkia — Norge 19-21:

SERBIA (fvn.no): Mens de norske håndballjentene forberedte seg til kampen mot Tsjekkia, benyttet Serbias trener Sasa Boskovic anledningen til å stemple Linn Jørum Sulland som en skuespiller etter opptrinnet med trøyeholdningen tirsdag.

— Det er bare komisk og fantasifullt at han kan klare å si noe sånt. Han skal heller få drakten min om han ønsker seg den, hunmrer Sulland overfor fvn.no.

(Artikkelen fortsetter)

TOPPSCORER: Linn Jørum Sulland ble norsk toppscorer mot Tsjekkia. (Foto: NTB Scanpix)

Unnskyldte seg

Det var i tirsdagens kamp mellom Serbia og Norge at den serbiske treneren Sasa Boskovic to ganger tok tak i trøya til Linn Jørum Sulland. Hendelsen er fordømt av en rekke håndballprofiler, men EHF vil altså ikke foreta seg noe.

— Dette er en del av spillet. Hun sto ved siden av meg hele veien, og jeg ville prøve å flytte litt på henne for å kunne se bedre. Jeg beklager at jeg gjorde det, men jeg føler ikke at var en så stor sak. Hun spilte litt skuespill også , forklarte Boskovic på en pressekonferanse torsdag

Sulland synes det synd at det ikke blir noen reaskjon mot treneren. Hun ga beskjed til sekretareiet underveis i kampen, og er skuffet over at de ikke fulgte opp.

- Nå ønsker jeg ikke å bruke noe mer energi på det , sier hun.

Mer treffsikker

Mot Tsjekkia scoret Larvik-spilleren åtte ganger på 13 forsøk i det som utviklet seg til å bli en høydramatisk kamp mot et lag Norge aldri har tapt for. Hun har som mål å treffe på over 50 prosent av avslutningene sine. I forrige kamp mot Serbia gikk bare tre av ni inn.

- Det var deilig å treffe mål igjen. Det hjalp godt på snittet , sier hun.

Seieren over Tsjekkia betyr at Norge er klar for mellomrunden med full pott. Lørdag møter håndballjentene ukraina i en ubetydelig kamp.