— Vi mener oppførselen er uakseptabel, men fordi vi i det europeiske håndballforbudet ikke har mottatt noen offisielle klager fra Norge, eller noen rapporter fra dommerne eller kampdelegatene, gjør vi ikke noe mer ut av saken nå , sier sjef for media og kommunikasjon i EHF, JJ Rowland.

Håndballekspert Frode Kyvåg kan knapt tro at forbundet velger å legge saken død.

- Det er en synd og skam, og setter idretten vår i forlegenhet. Det minste de burde gjøre var å innkalle treneren til et møte og få hans versjon av saken. «Hva gjorde du, og hvorfor gjorde du det?» burde de spurt. Dette var ingen impulsiv handling, trøyeholdingen skjedde minst to gange r, understreker en oppgitt Kyvåg.

Han mener forklaringen til EHF ikke holder mål.

— At dommerne ikke reagerer er en gåte. Det burde ikke være slik at man trenger en klage fra Norge. Det er også observatørkorpset sitt ansvar. Og det er helt håpløst. Det sitter fire-fem fossiler der. Hvis ingen av dem har sett noe, må de be om hjelp. Nå har hele verden har sett bildene og fått med seg hva som skjedde. Da er det ubegripelig at det ikke reageres mot Boskovic i ettertid, sier Kyvåg og legger til:

- Sånn vil vi ikke ha det i idretten vår.

Åpner for regelendring

Det var i tirsdagens kamp mellom Serbia og Norge at den serbiske treneren Sasa Boskovic to ganger tok tak i trøya til Linn Jørum Sulland. Hendelsen er fordømt av en rekke håndballprofiler, men EHF vil altså ikke foreta seg noe.

I en pressemelding nøyer forbundet seg med å oppfordre sine tekniske delegater og dommere om å være ekstra observante framover i mesterskapet.

- Med det regelverket vi har nå, måtte det ha kommet inn klager eller rapporter for at vi skulle kunnet sanksjonere her. Men vi åpner opp for at regelverket kan endre seg etter EM. Det må imidlertid avgjøres på øverste nivå i EHF , sier Rowland.

Det serbiske håndballforbundet sendte torsdag ettermiddag ut en pressemelding der de unnskyldte episoden.

Serbias forbund unnskylder

— Vi vil gi en ektefølte unnskyldning til det serbiske og europeiske publikum, og spesielt til Norge, deres lag og Linn Jørum Sulland, som ble trukket i drakten av Serbia-trener Sasa Boskovic, heter det der.

Og videre:

- Vær vennlig og aksepter unnskyldningen, siden alt skjedde i kampens hete. En slik feil skal aldri bli gjentatt av den serbiske landslagstreneren.

Norsk dommer: - Ting som kan skje

Den norske toppdommeren Arne M. Kristiansen, som sammen med makker Kenneth Abrahamsen, dømte EM-finalen for herrer i januar, sier at han ikke vil slutte seg til «hylekoret».

- Som dommer er jeg veldig opptatt av å forholde meg til regelverket. Det er det EHF har gjort her. Dersom det endres i fremtiden, får vi ta stilling til det da. Det som skjer med Sulland og Boskovic er ingen god situasjon, men det er ting som kan skje. Jeg tror ikke hun ble vesentlig forstyrret , mener Kristiansen.