Bakspiller Linn Jørum Sulland har fått mye oppmerksomhet etter Norges åpningskamp tirsdag, og det skyldes TV2-bildene av den serbiske landslagstreneren Sasa Boskovic, som to ganger holdt henne i trøya under matchen.

Men Norge leverte ingen protest på Boskovic, og landslagsledelsen bedyrer at man kun har fokus på torsdagens kamp mot Tsjekkia.

Og i den har Sulland en jobb å gjøre, ifølge landslagstrener Thorir Hergeirsson. Han sa dette på onsdagens pressekonferanse:

— Sulland må bli råere på målet. Hun fikk en god start mot Serbia, men så dabbet det av. Men jeg er sikker på at det bedrer seg i løpet av EM. Det positive er at hun styrte spillet godt, selv om det ble en del skuddbom, påpeker islendingen.

Sulland endte opp med tre scoringer på ni avslutninger, en uttellingsprosent på 33. I tillegg bidro hun blant annet med tre målgivende pasninger på sine drøyt 27 minutter på banen.

Halvparten satt

I Brasil –VM i fjor nettet hun på over 50 prosent av sine avslutninger, og var tett på 50 prosent i sommer-OL i London for noen måneder siden.

— Jeg har lyst til å komme opp på VM-nivået mitt nå i EM. Jeg er ikke fornøyd med at jeg bommet på straffe mot Serbia, og da vi begynte å spille mer på tvers, måtte jeg ta noen vanskeligere skuddvalg. Heldigvis var det andre som traff bedre enn meg, bemerker hun.

Ingen toppscorerambisjoner

Sulland sikter primært til kantspiller Linn-Kristin Riegelhuth Koren, som banket inn åtte av sine ni skuddforsøk. Før EM startet var det da også disse to spillerne som ga lavest odds blant bookmakerne på hvem som blir norsk toppscorer i EM.

— For meg er det ikke noe mål å bli toppscorer, det viktigste er at vi vinner. Og jeg synes det er vel så morsomt å være nest sist på en scoring, bedyrer Sulland.

Kampstart Norge-Ukraina er kl. 2015 i Kombank Arena i Beograd.

PS! Norge har hatt et meget solid grep om Tsjekkia i moderne tid. I løpet av 16 spilte kamper siden oktober 1986 har Norge vunnet 15 og spilt en uavgjort mot tsjekkerne. Samlet er imidlertid statistikken slik etter 39 spilte kamper siden 1964: 19 seirer til Norge, 18 til Tsjekkia og to uavgjorte kamper, med en samlet målforskjell på 722-677 i favør Norge.