Tsjekkia — Norge 19-21:

Miniputten Tsjekkia stod nesten bak en håndballbragd i EM. I over 50 minutter hadde laget Norge i kne, men så våknet de norske jentene anført av keeper Katrine Lunde Haraldsen, og avgjorde kampen i noen nervepirrende sluttminutter.

— Dette ble altfor spennende. Vi bommet på for mange sjanser, konstaterer strekspiller Heidi Løke overfor TV 2. Det så lenge stygt ut for Norge i Serbia. Tsjekkia var best før hvilen og gikk inn til pausen med 12-10-ledelse. Det skulle gå 50 minutter før Norge var á jour, og enda fem minutter til før den regjerende mesteren var i tet.

— Nei, vi undervurderte dem ikke, men vi er ikke med i forsvar og angrep. Når vi ikke får ballen i mål, blir det vanskelig, oppsummerer Løke.

Skandinavisk duell

Seieren betyr at Norge tar med seg fire poeng inn i mellomspillet. Utfallet av den siste gruppespillskampen mot Ukraina lørdag betyr ingenting for Thorir Hergeirsson elever. Norge møter trolig Frankrike, Sverige og Danmark i hovedrunden.

Som i forrige kamp mot Serbia, slet Norge med å riste av seg motstanderen.

— Det blir litt spennende, og igjen måtte vi virkelig jobbe. Det var hardt og tøft, men heldigvis holder vi hodet kaldt og vinner mot slutten, sier keeper Lunde Haraldsen, som stod frem som en matchvinner på slutten med sine strafferedninger.