Tsjekkia — Norge 19-21:

BEOGRAD (fvn.no): På stillingen 21-19 til Norge, med 24 sekunder igjen å spille, fyrte Tsjekkias toppscorer Pavla Poznarova av et straffekast som kunne holdt liv i lagets håp om poeng. Men målvakt Katrine Lunde Haraldsen ville det annerledes. Hun reddet spektakulært, og nesten i samme øyeblikk begynte de norske supporterne å spille ”Seier’n er vår”-fanfaren.

Matchen ebbet ut med samme siffer, og Norge vant sin andre strake strake EM-seier. Dog uten å imponere, og hadde det ikke vært for storspillet til Lunde og toppscorer Linn Jørum Sulland (åtte mål på 13 forsøk), hadde ikke Norge sikret seg EM-avansement før den nå betydningsløse matchen mot Ukraina kommende lørdag.

— Linn skjøt veldig godt i dag, og var klart vår beste sammen med Katrine. Jeg visste at Katrine ville redde oss mot slutten, det har hun gjort så mange ganger før, sier en tydelig imponert Heidi Løke.

Best igjen

Linjespilleren får støtte av Anja Edin:

- Det er bare å ta av seg hatten for Katrine. Men vi må også gi Tsjekkias keeper mye ære. Riktignok skjøt vi ikke godt nok, men hun (Barbora Ranikova) var utrolig god.

Katrine Lunde, som for andre kamp på rad ble kåret til Norges beste av juryen, sier at hun liker en god målvaktsduell, særlig når Norge går seirende ut av den.

— Jeg hadde en god følelse i dag også, slik som mot Serbia. På den avgjørende straffen følte jeg at jeg hadde et psykologisk overtak, sier kristiansanderen.