BEOGRAD (adressa.no): For da landslagsspillerne ankom pressetreffet på landslagets hotell fredag formiddag var det én ting som var litt annerledes enn tidligere.

Tertnes' ferske landslagskant, Linn Gossé, var den desidert mest ettertraktede – og skulle gjennom ti intervjuer i løpet av det 45 minutter lange pressetreffet.

Til sammenligning var hun gjennom totalt to intervju til sammen på de to tidligere pressetreffene i Beograd.

Da Gossé selv oppdaget det, utbrøt hun:

«Åh, fy fader!»

— Jeg er ikke vant med dette, vet du, sier hun til adressa.no og ler.

Hun hadde slett ikke sett for seg dette da hun sto opp fredag morgen.

- En mikstur av følelser

Gossé scoret sitt første mesterskapsmål for Norge da hun sendte av gårde et trickskudd mot Tsjekkia torsdag kveld. Av og til skal det ikke mer til for å bli den alle vil ha en bit av.

— Åh, den scoringen var forløsende. Det første skuddet mitt skjøt jeg så fort at jeg nesten ikke husker å ha skutt det engang. Men det andre skuddet kom bare fra ryggmargen, og det føltes godt å bare gjøre det jeg følte for, i stedet for å overtenke ting. Det var deilig, sier hun om scoringen drøyt 27 minutter ut i oppgjøret.

— Det var en lettelse å komme i gang, samtidig som det var en blanding av glede og spenning i kampen. Det var en mikstur av masse følelser som kom på én gang.

Det er en scoring hun har ventet lenge på. For i år etter år har hun måttet se alle mesterskap gjennom tv-skjermen, til tross for at hun har scoret nærmest på bestilling for klubblaget sitt. Endelig er hun med selv.

— Jeg har ventet lenge på dette, og hatt kjempelyst til å komme hit. Så det er en drøm som går i oppfyllelse, sier hun om mesterskapsdebuten – sju år etter at hun fikk sin spede landslagsdebut i to kamper mot Portugal.

Ikke helt bergenser - foreløpig

Men fortsatt er det mye som er nytt for Heggedal-jenten, som flyttet til Bergen i 2009. Og nå prøver hun å lære så mye hun kan av kantkollega Camilla Herrem.

— Jeg prøver å lære dette med selvtilliten hennes, det å ha en fullstendig ro. Hun har vært her lenge, og jeg er helt ny. Jeg kjenner at jeg er litt usikker og ikke helt i trygghetssonen, så det prøver jeg å snappe opp, sier Gossé.

- Bor ikke du i Bergen? Burde ikke det ligget i ryggmargen?

— Jo, det bør kanskje gjøre det. Jeg er ikke 100 prosent bergenser enda, kanskje det er der det ligger.

- Hvor lang tid tar det?

— Nei, jeg vet ikke. Når jeg gifter meg, kanskje?

- Og det ligger i kortene?

— Nei, gud, ikke enda. Jeg håper da en gang i fremtiden, men ikke akkurat nå, sier Gossé, som er samboer med TV 2 Sportens Jan-Henrik Børslid.

— Jeg tror ikke det blir så lett å flytte ham ut av Bergen, så det blir vel sikkert en bergenser av meg snart, sier hun og ler.