Norge slo Tsjekkia 21–19 i andre gruppespillkamp i Serbia torsdag kveld. Hjemme i stua til Storhamar-kaptein Kamilla Sundmoen, var hun og lagvenninnene minst like opptatt av Storhamars Maja Jakobsens første EM-minutter:

Fikk endelig sjansen

Det drøyer og det varer før den venstrehendte spilleren endelig får sjansen, etter at Sundmoen og Co. ved kamspart tipper at hun vil få sjansen midtvegs i første omgang. Kampen er langt jevnere enn de fleste med norske øyne har sett for seg, og landslagstrener Thorir Hergeirsson lar dermed Jakobsens debut vente på seg.

(Saken fortsetter under bildet)

— GODKJENT: Storhamar-spillerne er enige om at lagvenninne Maja Jakobsens mesterskapsdebut står til godkjent, men de synes hun fikk lite tid til å vise seg fram.

Men et stykke ut i andre omgang er det dags. Jakobsen har tatt av seg treningsdressen og signalisert at noe er i emning, før lagvenninnene i sofakroken endelig får øyeblikket de har ventet på. Jubelen står i taket.

Rett på Twitter

– Der er Maja på banen, gliser bakskytter Karoline Fredriksen, som har tatt plass innerst i sofakroken.

– Å, nå må jeg legge det ut på Twitter, følger kaptein Sundmoen opp – til latter fra lagvenninnene.

Hår og feilpasning

Noen få, men intense minutter utspiller seg i stua på Ajer. Jakobsen får tidlig kjenne på lærkula og prøver en avslutning, før det vanker skryt fra hjemmesitterne for at hun turte å prøve. Like etter er de svært fornøyde med forsvarsjobben hennes.

Håret hennes kommenteres, før en feilpasning betegnes som «sur». Så er de enige om:

– Å, Maja, der var du for tidlig tilbake!

Karoline Fredriksen skyter inn:

– Jeg tror det er noen som har fortalt Maja at hun skal begynne å løpe retur – til mer latter.

Lettelse

Så er det slutt for Jakobsen. Fredriksen skjønner lite av at lagvenninnen allerede tas av banen, og oppsummerer:

– Hun kunne like gjerne scoret på den sjansen hun hadde, men var litt uheldig. Men det er i alle fall viktig at hun tør å ta sjansen når hun først kommer inn.

Kaptein Sundmoen peker på at det er vanskelig å vise seg fram i løpet av så få minutter på banen, og de er alle enige om at Jakobsen fikk lite å jobbe med.

– Men det er absolutt godkjent, konkluderer Sundmoen, som lenge var høyaktuell for en plass i EM-troppen før hun ble skadet i siste liten.

Langt inn i den jevne bataljen var de fire Storhamar-spillerne blottet for nerver – og skråsikre på at Norge etter hvert ville leke seieren i land. Slik ble det aldri, og til slutt var det fire eliteseriespillere som trakk et lettelsens sukk fra sofakroken.

SPENNING I STUA: Storhamar-spillerne Hannah Maria Zimmergren (målvakt, f.v.), midtback/kant Linn-Marie Birkeland, bakskytter Karoline Fredriksen og midtback/kaptein Kamilla Sundmoen samlet seg hjemme hos sistnevnte for å følge lagvenninne Maja Jakobsens EM-debut mot Tsjekkia. FOTO: MARTIN NÆSS KRISTIANSEN