Norge — Ukraina 18-17:

BEOGRAD (adressa.no): Det var fint lite positivt de norske håndballjentene kunne ta med seg etter den knepne 18-17-seieren over Ukraina lørdag kveld.

For det norske laget spilte en svak kamp. Det stokket seg atter en gang fremover på banen, og laget maktet heller ikke å utnytte det tallmessige overtaket de hadde i store deler av kampen.

Ukraina pådro seg nemlig hele ni tominutters utvisninger, i tillegg til et direkte rødt kort da Heidi Løke ble overfalt på tampen av kampen.

(Artikkelen fortsetter)

Marit Malm Frafjord trekker frem forsvarsspillet som det positive mot Ukraina. (NTB Scanpix)

Likte ikke Ukrainas taklinger

Kaptein Marit Malm Frafjord var til slutt glad for at Norge kom fra det uten varige mén.

— Det viktigste er nesten at man ikke fikk noen skader. Det var en del stygge taklinger utpå der, sier hun til adressa.no.

Det var spesielt det siste kvarteret utvisningene haglet for ukrainerne.

- Jeg synes ikke de spilte så stygt i starten, og det positive er at vi i hvert fall ikke trekker oss. Man kan ikke gå rundt og tenke på at vi kan bli skadet, det er lettere for at det kan skje noe da , påpeker Malm Frafjord, som også trakk frem forsvarsspillet som en positiv ting å ta med seg fra kampen.

- Håndball en kontaktsport

Camilla Herrem bommet på alle sine tre avslutninger i kampen. I to av situasjonene mener hun at hun fikk en dytt i hoften da hun hoppet inn i feltet.

- De kan alle tjuvtriksene?

— Ja, de gjør det. Men det var piss dårlig skyting også, sier hun.

Landslagssjef Thorir Hergeirsson synes ikke Norge har så voldsomt mye å klage over.

— Jeg opplever det ikke som en veldig stygg kamp, bortsett fra noen situasjoner med Heidi Løke, sier han.

Med klar beskjed:

— Dette er håndball. Det er en kontaktsport. Og det kommer til å bli enda tøffere, sier han.

PS! Etter gruppespillet er ferdig er det Ukraina som leder an i kampen om å få flest utvisninger. I løpet av tre kamper har de pådratt seg 22 tominuttere og ett rødt kort. På andre følger Serbia med 15 tominuttere. Norge følger på fjerdeplass, med ti tominuttere og ett rødt kort.

Se hele utvisningsstatistikken her ( ekstern lenke)