Norge — Ukraina 18-17:

SERBIA (fvn.no): Etter 11 minutters spill i 1. omgang kom bakspiller Kristine Lunde-Borgersen til en gedigen sjanse.

Hun hadde bommet på sitt første skuddforsøk, og skulle nå – helt alene med Ukrainas målvakt – endelig score sitt første mål i EM. Men det ble en ny miss, og hennes niende bom totalt på ni forsøk i de tre første matchene i gruppespillet.

Lunde-Borgersen signaliserte raskt til landslagsledelsen at hun ville ut på benken.

— Jeg trengte en time out. Jeg ville ikke begynne å tenke negativt, forteller hun i pressesonen.

Endelig scoring

Hun legger til at hun meget sjelden ber om å bli byttet, og at hun neppe hadde gjort noe tilsvarende for ti år siden i karrieren. Da hun kom tilbake på banen etter pausen, startet hun med en feilpasning. Så scoret hun omsider et mål.

— Det var godt å få den scoringen, men jeg synes journalistenes fokus på at jeg har bommet mye er feil. Selvfølgelig handler håndball om å score mål, men det handler også om å spille andre gode og å spille godt i forsvar

Lunde Borgersen hevder hardnakket at hun er i «kjempeform», til tross for at hun etter mange eksperters mening har levert et svakt mesterskap hittil.

Provosert

Når vi stiller spørsmål ved om overgangen til et middels norsk eliteserielag påvirker hennes håndballform inn mot mesterskapet, svarer hun:

— Jeg blir provosert av at du mener jeg spiller dårlig. Jeg spiller bra, og har vært i storform hele tiden her i EM. Jeg har vært litt uheldig og litt dårlig med skuddene mine. Jeg tar mange passive skudd, og det gjør det vanskeligere. Men jeg blir alltid bedre og bedre utover mesterskapene, fastslår den tidligere Viborg-spilleen.

Tvillingsøster Katrine Lunde Haraldsen sier følgende:

— Kristine har ikke truffet godt nok på skuddene, men hun spiller kjempebra i forsvar. Det er nesten ingen som kommer forbi henne.

Landslagstrener Thorir Hergeirsson er tvetydig i sitt svar på hvor mye han vil bruke Lunde-Borgersen fremover i EM.

— Vi trenger alle våre spillere. Den sikreste måten å spille mye er å spille veldig godt. I dag hadde vi avtalt at Kikki skulle spille det første kvarteret, så hun kom oss litt i forkjøpet da hun ba om å bli byttet ut. Men jeg synes det var en modig avgjørelse, og jeg skjønner den oppgittheten hennes. Jeg synes også hun var langt giftigere på mål da hun kom inn igjen i andre omgang, Kikki styrer fortsatt mye av spillet vårt, hevder Hergeirsson.