SÃO PAULO, BRASIL 20111216.Håndball-VM i Brasil 2011. Frankrike - Danmark (28-23), semifinale. Frankrikes keeper Cleopatre Darleux med briller i kampen Danmark mot Frankrike i semifinalen i São Bernardo do Campo i São Paulo under VM i Brasil fredag. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix Foto: Kallestad, Gorm

BEOGRAD (ap.no): – I think it’s funny, sier Cleopatre Darleux når vi spør om en kommentar til betegnelsen hun har fått. Hun er en av få på det franske landslaget som snakker engelsk. Derfor hadde vi en god grunn til å gå bort til nettopp henne...

Hun ankom sammen med lagvenninnene etter en langsom busstur fra Nis i 25 centimeter nysnø.

Det var den franske sportavisen L’Equipe som forrige måned plasserte 23 år gamle Darleux øverst på listen over sexy sportsjenter, foran den amerikanske alpinisten Lindsey Vonn.

— Det er OK for meg å bli kalt sexy, men jeg vet ikke om jeg er den mest sexy i verden, sier Cleopatre og virker svært så jordnær.

- Er det viktig for franske damer å være sexy?

— Vi liker i alle fall å se bra ut, sier målvakten, som tror det kan ha hatt sitt å si for kåringen at hun spiller med store briller.

Heller god keeper

Når vi spør Cleopatre hva hun vil velge hvis det står mellom mest sexy eller verdens beste keeper, trenger hun ingen betenkningstid.

— Jeg vil heller være verdens beste keeper, men det er et stykke dit. Vi har imidlertid et godt lag, og jeg tror vi kan gå til semifinalen, sier jenta som til daglig spiller sammen med Marit Malm Frafjord i Viborg.

- Hvorfor spiller du med briller?

— Ikke for å virke sexy! Jeg kan ikke bruke kontaktlinser. Derfor, ganske enkelt. Hadde jeg klart linser, ville jeg heller brukt det. Av og til dugger det inni brillene, og de tar også litt av vinkelsynet. Dessuten tror jeg brillene tiltrekker seg oppmerksomheten til skytterne. Jeg har mange ganger blitt truffet midt i ansiktet, sier yndlingen, som skal stenge den franske åpningen mandag kveld

Men verdens mest sexy idrettskvinne?

Vinneren er vel heller den franske nasjonalismen.