Fredag ble det kjent at 14-åringen var involvert i en skyteepisode i april i fjor der en jevngammel gutt ble alvorlig skadet. Til Fædrelandsvennen uttalte ordfører Åse R. Severinsen at hun ville «snu hver stein» for å klarlegge hva kommunen har foretatt seg etter episoden og fram til drapet.

— Jeg er veldig opptatt av å vite hva som er gjort, hvem som ha vært inne i bildet og når. Dette etterspør jeg i møtet med administrasjonen mandag, sier Severinsen søndag.

Overfor Fædrelandsvennen vil ikke oppvekstsjef Jon Wergeland gå i detalj på hva slags oppfølging 14-åringen har fått.

Ble fulgt opp av barnevernet

Oppvekstsjef Jon Wergeland sier 14-åringen har fått god oppfølging både av barnevernet og skolen etter skyteepisoden i fjor. Foto: Janne Birgitte Prestvold (arkivfoto)

— Jeg kan ikke si mer enn det generelle. Han har fått veldig god oppfølging av barnevernet etter den episoden, og enda bedre oppfølging fra skolen for å kunne ta del i den undervisningen vi tilbyr. - Så skjer dette drapet, hva tenker du da?

— Jeg har ikke lyst til å si annet enn at det bare er så usigelig trist.

- Ordføreren vil «snu hver stein» i denne saken?

— Det er vi også innstilt på. Vi er hele tiden i en prosess for å lære, og spesielt etter dramatiske hendelser. Da er vi enda mer opptatt av hva vi kan lære av det, sier Wergeland.

Samling på ungdomshuset

Han sier både familien til Alma Gabriela Knutsen og den mistenkte gutten får oppfølging av kommunens kriseteam.

— Det er opplagt at begge familiene trenger hjelp og støtte for å komme inn i en så vanlig hverdag som mulig, sier Wergeland.

Gutten blir nå tatt hånd om av barnevernet.

Andre ungdommer kunne lørdag oppsøke ungdomshuset OpenMind i Søgne der også helsepersonell og ansatte fra barne- og ungdomspsykiatrien ved Sørlandets sykehus var til stede.

— Jeg har bare fått gode og positive tilbakemeldinger og har hørt at ungdommene klarte dette selv og pratet godt seg i mellom, sier Severinsen.