— Det er forferdelig at ei så ung jente er blitt drept, sier Martin Johansen.

Fædrelandsvennen treffer pensjonisten på torvet i Tangvall, der han slår av en prat med kameraten Finn Lohne. De er begge rystet over den tragiske hendelsen, og kan ikke helt forstå at en ung gutt har forårsaket den jevnaldrende jentes død.

— Jeg er selv bestefar til en omtrent like gammel gutt, og kan bare forestille meg hvor vondt dette er for alle de berørte. Familiene til både jenta og gutten må ha det forferdelig vondt. Gutten må også leve med det han har gjort resten av livet, sier Finn Lohne.

Martin Johansen har bodd i Søgne i alle år, men kan ikke huske at det noen gang har vært et drap i bygda. Når det først skjedde synes han det er ufattelig trist at det skulle ramme et barn.

Birgitte Repstad (t.v.) og Kristin Lohne synes det er fryktelig at en 14 år gammel jente er blitt drept i hjemkommunen deres. Foto: Heida Gudmundsdottir

— Uvirkelig- Dette er slikt en hører om på nyhetene. Jeg kan ikke forstå at noe slikt har skjedd her i Søgne. Mine tanker går til de pårørende, sier 19 år gamle Birgitte Repstad.

Den jevnaldrende venninnen, Kristin Lohne, er også sterkt preget, og forteller at hun fikk frysninger da hun hørte at en 14 år gammel gutt hadde innrømmet å ha drept jenta.

— Jeg føler også med gutten. Han har jo også ødelagt sitt eget liv med det han har gjort, sier Kristin Lohne.

Heidi Ravnevand er glad for at politiet klarte å oppklare saken. Foto: Heida Gudmundsdottir

Flere ofre— Det er forferdelig at det viste seg å være et drap. Jeg er glad for at politiet ikke slo seg til ro med at det var en ulykke, og satte inn ressurser for å komme til bunns i hva som hadde skjedd da jenta ble funnet død, sier Heidi Ravnevand.

Hun sier det er viktig å ha i tankene at det er to familier som nå har det veldig tøft.

— Jeg tror alle i Søgne har begge familiene i tankene. Jeg tenker også på hvordan medelevene til jenta og gutten nå har det. Det er to skoler som er sterkt preget av det som er skjedd. Dette er bare tragisk for alle parter, sier Heidi Ravnevand.

- Må bli fulgt opp

Randi Nesheim Borøy synes det er tragisk at to familier i en liten kommune er blitt ødelagt. Hun håper de blir tatt godt vare på av hjelpeapparatet, og er glad for at kommunen har sagt at det ikke skal stå på ressurser.

— Det handler imidlertid om mer enn penger. Nå er det viktig at alle i bygda tar fram det gode i seg, og viser omtanke for de berørte. Vi må vise at alle har like stor verdi, sier hun.

Tar til tårer

Flere Fædrelandsvennen snakker med sier de ikke orker å dele sine tanker om det som har skjedd. Noen kjenner de involverte og andre bare synes det er så ufattelig trist. Det er ikke vanskelig å forstå at flere tar til tårer.