14-åringen ble hentet av politiet da han var på vei til skolen torsdag morgen.

— Han ble hentet av politiet og tatt med til avhør. Avhøret varte nesten hele arbeidsdagen torsdag, sier Sundvoll.

Tekstmeldinger

I avhør erkjente gutten å ha tatt livet av jenta.

— Vi vurderer at det er et forsettlig drap. Vi har ingen indikasjonser på at flere er involvert i drapet, sa påtaleleder Terje Kaddeberg Skaar i Agder politidistrikt under en pressekonferanse torsdag kveld.

Bakgrunnen for at politiet ville snakke med med gutten, var ifølge VG blant annet at de gjennom etterforskningen hadde funnet tekstmeldinger som gutten hadde sendt til jenta. Tekstmeldingene skal ha underbygget det politiet har kalt en uoverstemmelse mellom de to, og ga dem mistanke nok til å hente 14-åringen da han var på vei til skolen.

Krimteknikere

I avhøret fortalte 14-åringen hvor drapet skal ha blitt begått. Dette området ble torsdag ettermiddag undersøkt av politiets åstedsgranskere.

Ved 19-tiden undersøkte fire kriminalteknikere en bratt skråning ved Linnegrøvan vest for Søgne-elva.

— Vi har gjort funn på åstedet som underbygger guttens forklaring. Hva som er funnet og hva gutten har forklart om hendelsesforløpet ønsker vi ikke å si noe om foreløpig, sier seksjonsleder Arne Sundvoll til Fædrelandsvennen.

14 år gamle Alma Gabriela Knutsen ble meldt savnet fredag 28. august. Dagen etter ble hun funnet død i Søgne-elva, noen hundre meter unna stedet politiet nå undersøker. Politiet opplyste da at det ikke var grunn til å mistenke at noe kriminelt hadde skjedd. Obduksjonen viste ingen tegn til at hun hadde blitt utsatt for vold, men politiet etterforsket likevel saken videre.

Onsdag denne uka ble imidlertid et større etterforskning satt ned i forbindelse med saken. Det kom frem på en pressekonferanse Agder politidistrikt holdt på politihuset i Kristiansand torsdag kveld.

På spørsmål om hva som gjorde at politiet endret oppfatning om saken, svarer Terje Pedersen, lensmann i Søgne og Songdalen følgende:

— Det var en rekke faktorer i etterforskningen; tekniske funn og avhør, som felles gjorde at det pekte mot et drap.

Lensmann Terje Pedersen sier han hadde håpt og trodd at han aldri skulle oppleve en slik sak. Foto: NTB Scanpix

Pedersen har mange års erfaring i jobben som lensmann i Søgne og Songdalen.— Når du har jobbet lenge i politiet og jobbet mye med mennesker, så blir jo terskelen høyere for at du blir direkte overrasket. Dette er en sak jeg håpet og trodde jeg aldri kom til å oppleve. Det er klart det gjør et sterkt inntrykk, sier Pedersen.

Kjente hverandre

Politiet bekrefter at de to ungdommene tilhørte den samme omgangskretsen, men de to skal ikke ha gått på samme skole.

— Det er ungdommer som kjente hverandre, sier seksjonsleder Arne Sundvoll til Fædrelandsvennen.

Den nå mistenkte 14-åringen var en av flere personer politiet var i kontakt med etter at jenta ble meldt savnet.

- Vi snakket med ham på telefon da jenta ble meldt savnet. Da hun ble funnet død kalte vi inn ham og flere andre for å gjøre formelle forklaringer av dem, sier Sundvoll.

Politiets etterforskning pågår nå for fullt.

— Det gjenstår mye etterforskning, selv om vi har fått en tilståelse i dag. Det gjenstår en del tekniske undersøkelser. Vi avventer den endelige obduksjonsrapporten, sier Sundvoll.

Krimteknikere arbeider torsdag kveld på stedet hvor 14-åringen ble funnet. Foto: Roald Ankersen

Han forteller at politiet blant annet undersøker nett— og telefonkommunikasjon.

Tas hånd om av barnevernet

Gutten er under den kriminelle lavalderen. Han er nå overlatt til barnevernet, som har ansvar for den videre oppfølgingen.

Politiet er torsdag kveld igang med undersøkelser i nærheten av stedet hvor Alma Gabriela Knutsen (14) ble funnet død i Søgneelva i slutten av august i år. En 14 år gammel gutt har tilstått å ha drept henne. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

— Jeg opplever at han får god oppfølging av barnevernet, sier advokat Alf Tore Nilsen, som bistår den 14 år gamle gutten.

14-åringen har også fått oppnevnt en verge som ivaretar hans rettigheter i forbindelse med etterforskningen. Ettersom han er under den kriminelle lavalderen er det ikke aktuelt å varetektsfengsle ham.

— De videre avhørene vil ha mer karakter av samtaler enn formelle avhør, sier Nilsen.

Han ønsker ikke å kommentere hva 14-åringen har sagt om hendelsesforløpet.

Det gjør et sterkt inntrykk på et lite samfunn.

— Han ønsker at det er politiet som uttaler seg om saken, sier Nilsen.

Uoverensstemmelse

Politiet kan foreløpig ikke gå i detaljer om motivet.

- Det går vi ikke i detalj på nå, men det har vært en uoverenstemmelse med avdøde og mistenkte før hendelsen, sier Sundvoll.

Terje Pedersen, lensmann i Søgne og Songdalen, sier at hendelsen gjør inntrykk.

Politiet er torsdag kveld igang med undersøkelser i nærheten av stedet hvor Alma Gabriela Knutsen (14) ble funnet død i Søgneelva i slutten av august i år. En 14 år gammel gutt har tilstått å ha drept henne. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

— Søgne og Songdalen har i løpet av kort tid blitt rammet av to tragedier. Det gjør et sterkt inntrykk på et lite samfunn, sier han.

Pårørende er varslet om saken. Også skoler er informert.

— Elevene vil bli tatt hånd om på best mulig måte når de møter på skolen i morgen, sier Pedersen.

Se video fra politiets pressekonferanse torsdag kveld:

— Tenker på de foresatte

Ordfører Åse Severinsen tenker på de foresatte etter drapet i Søgne. Foto: Tore André Baardsen

Åse Severinsen, ordfører i Søgne kommune, er torsdag kveld på vei hjem fra København.— Det er en forferdelig tragisk sak. Mine tanker går først og fremst til de foresatte som nå sitter igjen, og som har det forferdelig, sier hun.

Hva kommunen gjør videre skal diskuteres i morgen.

— Jeg skal komme meg hjem og få litt klarhet i hva som har skjedd. Så skal vi drøfte i morgen hvordan vi arbeider videre, avslutter Severinsen.

Etterlyser turgåer

Politiet etterlyser en person som skal ha vært på tur med en hund i området rundt Linnegrøvan mellom klokka 15 og 17 torsdag 27. august, opplyser Sundvoll.