— Vårt fokus nå er å ivareta elevene på best mulig måte, sier Jon Wergeland, oppvekstsjef i Søgne kommune.

Torsdag kveld ble det kjent at en gutt (14) har tilstått drap på Alma Gabriela Knutsen (14). Den 14 år gamle gutten og den drepte jenta var elever ved to ulike ungdomsskoler i Søgne.

— Vi er svært opptatt å håndtere og ivareta de unge som kjente begge to, fortsetter Wergeland.

Ivareta elevene

Oppvekstsjefen forteller at kommunen har lagt planer for hvordan de skal møte skoledagen fredag.

— Vi legger vekt på å ha nok voksne tilstede, og har både helsepersonell fra kriseteamet og pedagogisk personell fra skolen der, sier han og legger til:

— Sånn som situasjonen har blitt må vi bare forsøke å løse det på best mulig måte. Vi har jo også 14 dager bak oss hvor vi har hatt tett dialog med ungdomsgruppa.

Alma Gabriela Knutsen ble funnet død lørdag 29. august, og elevene ved hennes skole har dermed fått oppfølging de siste ukene.

- Ikke til å fatte

Varaordfører i Søgne kommune, Helge Andresen, fikk vite om utviklingen i saken omtrent klokka 15 torsdag ettermiddag.

— Med få ord kan jeg si at det er usigelig trist. Det er nesten ikke til å fatte, sier han.

Det bor omtrent 10.000 mennesker i Søgne kommune.

— Det er veldig mange som kjenner begge familiene. Det er snakk om to familier som er rammet hardt og brutalt, begge to, forteller Andresen.

To familier rammet

Både familien til offeret og den pågrepne følges opp av kommunen.

Helge Andresen er varaordfører i Søgne. Foto: Kjartan Bjelland

— Vi fikk noen forhåndsopplysninger i går, så det ble satt i gang beredskap da. Begge familiene er bistått med lege, psykolog og politi, sier varaordføreren og fortsetter:- Videre må vi se på hvilke tiltak som skal settes inn. Dette gjøres i samarbeid med familiene.

At begge de involverte kun er 14 år, gjør saken svært spesiell.

— Det er vanskelig å beskrive følelser når noe slikt skjer. Det er snakk om to 14-åringer i starten av livet, og to unge liv som er ødelagt, sier Andresen.

Tragisk sak

Søgne kommunes ordfører, Åse Severinsen, var torsdag kveld på vei hjem fra København.

— Det er en forferdelig tragisk sak. Mine tanker går først og fremst til de foresatte som nå sitter igjen, og som har det forferdelig, sier hun.

Severinsen fortsetter:

— Jeg skal komme meg hjem og få litt klarhet i hva som har skjedd. Så må vi drøfte i morgen hvordan vi arbeider videre utover, avslutter Severinsen.